fredag 16 maj 2014

Katrinplommonpuré

Då var det dags för katrinplommonpuré, eftersom tjejerna kämpar och kämpar för att bajsa utan att det händer nåt. 
Jag tog receptet från häftet från BVC: lägg 100 g katrinplommon i 2,5 dl vatten och låt ligga över natten (eller dagen, i mitt fall). Koka sen mjuka i blötläggningsvattnet och mixa sen slätt. 
Lilly gillade det, men Flora var skeptisk. Flora har dock lyckats bajsa sen, men inte Lilly, så det passar ju bra ändå. 
Nyss filmade jag tjejernas numera traditionella tidig-eftermiddagsgnäll och -åmande - jag vet inte om jag ska lägga upp det eller om det är för taskigt..? Sånt som de kommer hata mig för sen eller nåt vi kan skratta åt? Ska jag lägga upp eller inte, vad säger ni?

3 kommentarer:

  1. Jag kan ju tipsa om "min" variant (med inspiration från bloggen "lilla matdériven")
    1 påse torkade aprikoser + ett gäng katrinplommon, vatten så det täcker, låter stå över natten. Mixar allt tillsammans med 1-2 tsk nyponskalsmjöl (för att hjälpa till med järnupptaget). Ska hålla i kyl typ 5 dagar. Varianten jag gör kokas alltså inte.. Ett moment mindre, tänker jag :) Mina tjejer får detta till havregrynsgröten, som järntillskott, eftersom de inte äter den vanliga bebisgröten som är berikad med järn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det låter gott - jag gillar aprikoser! Men tydligen bör man ju ha svavelfria till bebisar, och jag har faktiskt inte hittat det när jag letat de senaste gångerna jag handlat - måste kolla i fler affärer, så kör jag den här i nästa omgång.

      Radera
    2. Jag använder ICAs "I love eco", finns både aprikoser och katrinplommon. Mycket goda, och mjuka :)

      Radera