onsdag 21 maj 2014

Gnäll, sugrör och aprikoser

Alltså det här evinnerliga gnällandet när vi kommit hem efter vår förmiddagspromenad - jag får schöven nervsammanbrott. Tjejerna sitter på golvet och har en massa roliga grejer att leka med, och jag sitter bredvid, och ändå gnölar och gnäller och skriker de hela tiden. Nu gav jag upp och satte på Babblarna igen. Tack och lov att det funkar.
Några små iakttagelser från dagen: 1) Flora sitter som en liten hösäck. Jag kommer ihåg att jag tänkte på att Alfred alltid satt rak i ryggen som en fura när han var liten, och Lilly sitter ungefär likadant, men Flora sitter ofta helt hopsjunken och ser ledsen ut, stackarn.
2) När jag skulle ge dem lite vatten förut för att peppa upp dem så testade jag med en kopp med sugrör - Alfred provade sugrör för första gången när han var sju månader och en vecka gammal (anledningen till att jag minns det så noga var för att vi var i Paris då, och han fick smaka på en färskpressad juice jag köpte på stan när han satt i Björnen på min mage) och fattade grejen direkt. Lilly fick prova först, och fattade inte alls att hon skulle suga, trots att hon ju suger i sig mat dagligen. Så jag gick vidare till Flora, som fattade direkt! Testade med Lilly igen, och då sög hon faktiskt, men slutade suga så fort vattnet nådde hennes mun. Så vi får prova igen helt enkelt.
Tänkte att vi måste få till att bada dem senare i eftermiddag. De har fortfarande bara badat kanske en gång i månaden, eftersom de hatar det så mycket, så vi måste ju försöka oftare så det inte blir en sån stor plåga. Det är bara så svårt att motivera oss till att ta den tid och krångel som krävs för att bada båda när de verkligen verkligen inte vill.
Jag gjorde nyss en ny puré med torkade aprikoser och svarta vinbär (har inte fotat den än) - enligt receptet ska den innehålla äpple också, men jag provade utan först. Jag hittade svavelfria aprikoser, men jag tyckte de var skitäckliga, för att vara helt ärlig. De smakade inte alls som vanliga torkade aprikoser, och inte som färska heller (okej, russin smakar inte vindruvor heller, så det kanske är normalt när man inte har svaveloxid i), så jag undrar lite hur viktigt det egentligen är att de är svavelfria? Jag googlade lite, och hittade att det kanske inte är så farligt om inte barnen är allergiska (mot vad?), men jag behöver mer kunskap, tror jag. Nån som vet nåt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar