fredag 23 maj 2014

Dagsverke

Under eftermiddagen/kvällen ignorerade jag mina stackars barn (eller stackars och stackars, Christopher tog hand om dem, men de mammigare exemplaren av barnen tyckte inte det var hundra procent roligt) och lagade först mat till tjejerna eftersom vi inte tagit med någon hemifrån förutom gröt och mina bröst. Det fanns visst bara färskpotatis här förutom en ensam liten gammal en, och färskpotatis har jag för mig att man ska undvika till små barn, så det fick bli mindre potatis än jag tänkt. Sötpotatisen och morötterna hade jag tagit med mig dock, fast glömde köttet jag tänkt, så jag tog en bit jag hittade i frysen här. Jag vet ärligt talat inte vad det var för nåt - det såg ut som fläskfilé i formen, men det var så mörkt att jag trodde det var nötkött. Fast jag gissar på att det var fläskfilé ändå.

Och som vanligt hade jag i vitpeppar och timjan också. Och när jag redan kluttat i mat i två istråg (av tre) kom jag på att jag glömt ha i fett, så jag fick kladda ur alltihop igen och ha i smör. 
Oavsett vad det nu var för kött så fick maten godkänt av tjejerna i alla fall.
Sen bakade jag en långpannekaka med hallon till dopet, och sen gjorde jag en dubbel sats kolasnittsdeg. Jag hade inte provat att kavla den förut, men lade lite plastfolie på och testade, och det gick alldeles utmärkt! Och så tog jag F och L från de nya bokstavskakformarna jag köpte på nätet och gjorde en massa småkakor till dopet. 8 cm höga är formarna, och det känns som att kakorna blev ganska lagom stora.
Större än mina fötter... Eller inte.

2 kommentarer:

  1. Fina formar, var har du hittat dem? Vore kanske något att beställa till alla ungarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. På Kakburken.se: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1316
      Jag hittade dem billigare på några amerikanska siter, men vågade inte riktigt vänta på långsam frakt, så de fick bli lite dyrare - men har du inte bråttom kan du googla fram dem billigare!

      Radera