lördag 31 maj 2014

Gnällfest på golvet

Jag kan faktiskt inte motstå att lägga upp filmen jag nämnde för ett tag sen med hur det ser ut här i stort sett varje eftermiddag, för att det är lite komiskt i allt sitt elände. Lilly vänder sig på mage stup i kvarten fast hon inte gillar att ligga på mage, jag försöker hjälpa henne upp men hon vill inte, och under tiden sitter Flora och skriker och vill absolut inte ha några leksaker.
I ärlighetens namn ska jag säga att det börjar bli lite bättre - Lilly kan ofta ligga på mage i någon minut nu utan att skrika, och idag log Flora mer än hon gjort på flera veckor. Så det finns hopp!
Jag har dock känt mig som en kass mamma idag igen, för Alfred har varit så gnällig i stort sett hela dagen och skrikit och ylat, så jag har blivit irriterad, och när då Flora och Lilly gnällt samtidigt har jag blivit så sur och less. Och nu ikväll upptäckte jag att Flora har blivit röd och irriterad i armhålevecken, och det såg ganska illa ut, så jag kände mig lite extra dålig som inte märkt det innan det blev såpass illa. Vi smorde med Inotyol och hoppas det blir bättre snart.
I övrigt så har jag plötsligt fått rosa hår och ett ömt knä. Håret för att jag var och klippte mig hos min frisör för första gången på ett år (har klippt mig själv när jag ändå bara suttit hemma), och hon fick för sig att ge mig en inpackning med lite röd färg i. Jag har aldrig nånsin mixtrat med min hårfärg, men hon lovade att det går ur efter några tvättar, så jag tänkte att det väl kunde få vara dags att testa nånting annat när det kommer gå bort lätt. Och jag måste säga att det är lite roligt! Men jag reagerar varenda gång jag går förbi en spegel på att jag ju har rosa hår! (Och en ny spejsig frisyr med kort spikrak lugg och lite nya asymmetriska detaljer där bak.)
Och knät för att jag skulle kliva över en påse med tvätt när jag skulle ut ur klädkammaren för en stund sen och på nåt vänster tjongade i höger knä i dörrkarmen med full kraft, och det gör så sabla ont att jag inte vet om jag kommer kunna gå min promenad imorgon. Stackars stackars mig.
Och här är frisyren. Inte superrosa, men ändå rosa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar