torsdag 22 oktober 2015

Två år idag!

Idag fyller världens två vackraste blommor två år!
Våra ljuvliga, smarta, roliga, söta, skitjobbiga, fantastiska, viljestarka, egensinniga, underbara, kärleksfulla, snälla, busiga, mammiga, stora små tvillingar har redan varit hos oss i två hela år, och som alla med barn säger så har det gått så ofattbart fort. Samtidigt som det känns som att de alltid har varit med oss - livet före dem känns overkligt, och ett liv utan dem helt otänkbart.
Lilly, vår lilla clown och charmör som spexar och flirtar med främlingar, men som ibland ändå borrar in ansiktet vid min hals i fullständig blyghet, som pratar långa meningar och förklarar saker så bra, som alternerar mellan att vara en ångvält som kastar saker omkring sig och att sitta och sortera småsaker och lägga saker på rätt plats, som kastar sig i min famn för att kramas och pussas - vad jag älskar dig, fantastiska lilla unge!
Flora, vår lilla försiktiga och avvaktande tjej, som plötsligt överraskar oss med att knata iväg själv och bara göra saker som vi inte hade en aning om att hon kunde, som är lite mer sparsam med orden, men istället väljer noga och eftertänksamt vilka hon ska säga för att tydligt få fram sitt budskap, vårt lilla flockdjur som hatar när någon av oss ens går till ett annat rum, men ändå är så självständig och modig och klarar sig bra ensam en stund, och tankar trygghet nära nära mamma på nätterna - vad jag älskar dig, underbara lilla barn!
Vi var på vårt nya BVC idag för att vägas och mätas, och de hade ett superfint väntrum där alla leksaker var nya och spännande.
Till och med stolarna var roliga.
Flora är nu 81 cm och väger 10,7 kg (två kurvor under medel, som alltid), och Lilly är 87 cm och väger 12,7 kg, och har nu gått upp till medelkurvan.
Väl hemma hade vi kalas med mormor, farmor och farfar, och det blev visst lite fler presenter än vi tänkte ändå...
Bullar, småkakor, rulltårta och en tårta med två ljus var såklart! Som blåstes ut flera gånger, av både Flora, Lilly och storebror. Tårtan hade mormor bakat eftersom mamman visst inte riktigt hann.
Av mormor fick tjejerna kläder och varsin jättefin skattkista/smyckesskrin med armband (från Kreta), halsband och roliga hårskenor. Flora gillade sin jättemycket, men ville a-b-s-o-l-u-t inte vara med på kort när farmor och jag ville fota, så hon låtsades inte se oss. :)
Och Alfred fick ett flygplan. Jag lärde mig av min älskade oldemor när jag var liten att när ett barn fyller år ska man ge åtminstone något litet till syskonen också, och jag tycker det är en bra devis.
Gudmor Nina hade också skickat presenter: varsin bok som blev väldigt poppis på en gång (Flora spelade nästan slut på batteriet i den som hade en musikknapp).
Och av farmor och farfar fick de (på beställning av mig och Christopher) varsin springcykel! (Och kläder, och Alfred fick en skjorta och fluga.) Lilly provade direkt, men Flora ville först inte. Fast bara en liten stund senare klev hon på sin cykel och bara körde. Hon kunde direkt!
Och Lilly kom också igång bra, men ville absolut att man skulle hålla i ändå (fast det ville Flora också oftast), men det räckte att vi höll löst om hennes axlar, så vågade hon också.
Våra duktiga stora små tjejer!
Av Alfred fick de varsin bil (Flora en röd och Lilly en gul) och Flora fick också en röd brandbil och Lilly en gul taxi, av mig och Christopher fick de maxi-pärlor, Pippi-dvd, kläder, varsitt munspel så de inte behöver sno Alfreds, och alla tre barnen fick varsitt vackert fjärilsfoto från Liljebergs. Alfred fick en lastbil med två bilar att lasta på och ett timglas. Lite lagom ändå, tycker jag nog.

2 kommentarer: