onsdag 14 oktober 2015

Kreta dag 12

Det är så coolt hur barnen har anpassat sig till livet på Kreta. Igår på stranden sa Flora "Hem! Rum!" när hon ville gå hem, för hon visste att här går vi till rummet och inte till huset.
Redan första dagen sa förresten Alfred "Aldrig i livet ska jag bråka med tjejerna här!" för han tyckte det var så härligt - men det har han förstås inte riktigt hållit sig till... Alla trivs bra här i alla fall, men Flora är lite mammig som vanligt och så fort jag ska gå nånstans så skriker hon "Määääää!" för att hon vill följa med - sen är det väl också lite roligt att följa med i restaurangen till exempel för att kolla på buffén och hälsa på Christos och sånt. Och det är alltid "Mamma töa mann!" (=Mamma köra vagn) för både Flora och Lilly, men nu har de börjat ge med sig på att mormor får köra ändå.
Nu ska vi strax gå och äta middag, och Flora har på sig mitt "banna" (=halsband) som vanligt och är så fin.
Idag var det rätt mycket mulet igen, så vi tog en sväng in till Chania på eftermiddagen igen och åt god glass och köpte lite mer grejer. Men innan dess såg jag vid lunchen att jag hade ett missat samtal från ett nummer som verkade vara Arbetsförmedlingen. Jag blev direkt på dåligt humör, och lite senare blev jag ledsen, så till den grad att det kom lite tårar när jag satt och skulle äta lunch. Jag har ju anmält förhinder de här veckorna och är föräldraledig, så de borde väl lämna mig i fred? Jag fuskar ju inte, så varför är de på mig nu?
Så efter lunchen ringde jag tillbaka, tänkte att den extra telefonkostnaden fick vara värd för att slippa ha ångest, och då visade det sig att det var nån kundundersökning, sa en automatisk röst. De borde inte skrämmas sådär!
Jag var nog lite extra känslig för att jag sovit dåligt - Lilly sov jätteoroligt inatt och väckte mig stup i kvarten, plus att sängarna är hårda som sten (fast det blev marginellt bättre när vi tog bort plastlakanen åtminstone så vi slapp klibba fast), så jag vaknar vid 6 varje morgon och har svårt att sova längre. Barnen däremot har sovit som stockar de flesta nätterna (ta i trä), väldigt skönt. Fast de lägger sig förstås väldigt sent också.
Nu ska vi gå och äta, så det blir bara korta kommentarer på bilderna.
Flora med pappas sko på terrassen i förmiddags.
Fint vid poolen och med det coola granträdet vad det nu heter i bakgrunden.
Liten pojke, stort äpple.
Vi hade lovat Alfred en ballong idag, men då var alla ballongförsäljare puts väck! Vi fick en halvt urluftad ballong av en snäll familj som vi frågade var de köpt sin, för de skulle åka hem ikväll och var rätt lessa på sin som de gått omkring med i tre dagar. Sen hittade Christopher till slut en försäljare så han fick en fräsch också.
Låga moln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar