fredag 23 oktober 2015

Kusin!

Igår blev det äntligen officiellt: Alfred, Flora och Lilly ska få en ny kusin! :)
Min syster Johanna är gravid, och jag har vetat det sedan dagen hon kissade på graviditetstestet i augusti, men det var först igår hon gjorde KUB-ultraljud (i vecka 13) och vågade börja tro på att hon och hennes sambo Victor faktiskt ska få ett friskt barn - hon har varit ännu nojigare än jag och varit i stort sett säker på att hon skulle få missfall, för hon hade fått för sig att hon inte kunde bli gravid alls (av inga skäl alls annat än att nån spådam hade sett nervös ut när hon av någon dum anledning frågade om hon skulle få barn snart). Men nu är hon i alla fall förbi värsta missfallsrisken och allt såg toppen ut på ultraljudet, så nu hoppas vi bara att allt går som det ska, och i så fall så ska mitt lilla syskonbarn komma i slutet av april.
Jag tycker det är superroligt att typ återuppleva en graviditet utan att behöva må dåligt själv, och Johanna som aldrig varit intresserad av barn alls förrän hon nu träffat rätt kille har frågat mig om praktiskt taget allt, högt och lågt, om symptom, illamående, mat, trötthet, oro, ultraljudsbilder och allt vad det nu har varit, så jag kallar mig hennes personliga graviditetsproduktionsledare. ;)
Det enda tråkiga är att de bor i Stockholm, och där bor ju inte vi längre, men jag får väl åka upp och hälsa på dem då och då när bebisen har kommit helt enkelt.
Det var förresten en kompis som kommenterade när hon outade ultraljudsbilden på Facebook att det väl var tur att det bara var en bebis, och Johanna svarade att det hade varit praktiskt att få två på en gång, och mina tvillingar är ju så gulliga. Det där verkar vara en ganska vanlig uppfattning att det är så "praktiskt" att få två på en gång, och det är ju ungefär precis exakt vad det inte är. Så jag kunde inte låta bli att kommentera att "Jaaa, det har baaaara varit roligt och gulligt att ha två (tre) på en gång. Bara." Jag tror att hon kommer bli nog så chockad av arbetsmängden av att bara ha ett barn, om jag känner henne rätt. :) Jag hade faktiskt väntat mig att hon skulle välja bort barn helt, men jag är glad att hon inte gjorde det. Så hur som helst: superroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar