söndag 11 oktober 2015

Kreta dag 9

Idag vaknade vi till en helt mulen himmel, men det var väldigt väldigt varmt. Igår kväll var faktiskt första gången sen vi kom hit som jag blev lite frusen när jag satt ute, men enligt de två vädersidor jag kollar här så var det nånstans runt 29-31 grader idag. Solen tittade fram ibland, och då blev det otroligt varmt, så vi hade det rätt bra under molnen ändå. Idag gick vi till stranden, fast det blåste lite och var gul flagg, men vi håller ju oss på det grunda ändå.
Vi gick till den mysiga strandavdelningen Golden Beach igen (bilden är från härom dagen när det var soligt), och Alfred valde ut lite leksaker, en luftmadrass och en badbräda att låna.
Det växer en blomma på stranden som enligt skylten heter Lilly of the Sea (fast när jag googlade den stavades det förstås med ett l, som liljor brukar göra, men jag gillade att de skrev med vår stavning på skyltarna), och som är utrotningshotad så man ska vara försiktig med dem.
Efter lunchen vågade sig Alfred på att bada utan sin badväst när han hade brädan, och han var jättemodig. Modiga var också Flora och Lilly, som vågade kliva ut längre än vanligt och badade nästan hela kropparna.
Och sen hände det här! Efter glassen gick vi som vanligt till den närmsta poolen, och Alfred försökte ta lite riktiga simtag i barnpoolen utan badvästen, och tjejerna plaskade omkring vid kanten med sina vattenkannor. Jag hade just tänkt gå upp och skulle bara doppa mig snabbt i stora poolen, och Lilly följde med mig och ställde sig på trappan som går ner i vattnet. När jag kom upp tog hon tag i båda mina händer, sa "Ninny simma!" och kastade sig ut i vattnet! Och hon tyckte det var så roligt! Vi gick över till barnpoolen och fortsatte, och när Flora såg hur roligt Lilly hade ville hon också prova.

Sen höll jag såklart på att inte få upp dem ur vattnet, fast de huttrade och frös och klockan blev sju, då vi skulle gå och äta middag, så till slut fick jag helt enkelt kliva upp och ta Lilly med mig med löfte om att få bada mer imorgon. Så jag hoppas verkligen att de vill bada imorgon igen, för då har de åtminstone fem dagar på sig att bada!
Jag trodde förresten att flirten mellan Lilly och Christos var över, för vid glassen frågade han om han kunde få ta ett kort på sig och Lilly med sin mobil, och Lilly vägrade gå till honom... Och vid middagen flirtade han inte med henne när vi gick och hämtade dricka, så jag tyckte det var lite ledsamt alltihop. Men lite senare kom Lilly igång som vanligt, så jag hoppas att alla är glada igen så han kanske kan få ett kort på vår lilla clown imorgon som minne. Vi har inte hittat några nya kompisar till Alfred än - vi pratade lite med två små flickor vid lunchen, men de vågade inte leka då, och ikväll såg vi inte till dem. Förra veckan var det många norrmän här, men den här veckan har det kommit flest danskar och finnar. Igår var det helt smockat i restaurangen, men idag var det lugnare, jag vet inte riktigt vart alla tog vägen. Säsongen är snart slut här, hotellet stänger den 3 november, berättade Christos igår.
Myggapparaten mamma köpte åt oss igår verkade funka bra inatt - för mig och Christopher. Barnen däremot vaknade med flera jättestora myggbett, och ingen av dem hade fått några stora hittills, bara några små prickar. Flora har ett som täcker halva hennes ena vad, stackarn, men det verkar tack och lov inte besvära henne. Men ikväll gick jag och köpte en myggapparat att sätta vid deras säng också, så förhoppningsvis kan vi vara lugna nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar