måndag 12 oktober 2015

Kreta dag 10

Inatt låg jag och kände mig lite ledsen för att vi bara hade fem dagar kvar här, men sen kom jag på att om vi bara skulle varit här i en vecka hade ju fem dagar varit en evighet, så jag försökte ställa om mig i huvudet: fem dagar (eller ja, 4,5 nu) kvar, det är ju fantastiskt ändå! Jag har sett att hösten verkligen har kommit hemma, alla barn på instagram har mössor på sig och alla verkar så påbyltade, så jag ser verkligen inte fram emot att komma hem till det...
Här har vi badat allihop idag och har det nästan oförskämt ljuvligt. Det värsta som hänt idag har varit att det varit lite molnigt och blåsigt igen, och det är ju ändå lyxproblem.
Så badandet var inte en engångsföreteelse! Jag frågade Lilly vid frukosten om hon ville simma igen, och hon sa ja, så vi gick till poolen, och både hon och Flora hoppade glatt i efter Alfred!
Först höll vi oss på det grunda, men sen körde vi vidare i den stora poolen också - inga rädda barn här längre inte!


När Folke var här satt Alfred och han och snurrade på rattarna på två Sega-bilspel, men idag fick Alfred köra på riktigt med hjälp av pappas längre ben som nådde ner till pedalerna. Mycket spännande var det.

Lunch! Jag tror inte jag ätit en enda måltid här, förutom frukost, utan fetaost och oliver. Och så doppar jag bröd i olivolja som är så sabla god - vi tänkte åka in till saluhallen i Chania imorgon och se om vi hittar någon god men inte alltför dyr som vi kan köpa med hem.


En annorlunda take på semesterfotbilden...
Idag åt vi glassen ute vid poolen istället för inne i restaurangen - förra veckan satt alla gäster snällt inne och åt, men de nya danska och finska gästerna som kommit nu har fört med sig lite nya vanor, så vi följde deras exempel och tog ut skålarna.
Nu tittar barnen på Pippi Lompi och vi ska snart äta middag, och jag bloggade lite tidigare idag nu för att kunna sitta och umgås med mamma efter maten istället. Men nu: piffning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar