torsdag 29 oktober 2015

Cargo bike-rutiner

Idag var det dags för Halloweenfest på Floras och Lillys avdelning på förskolan (Alfreds hade det i förra veckan), så vi tog med deras Libero-djurdräkter (tiger och elefant) och satte på dem när vi kom på morgonen. Lilly valde elefanten och var superpeppad, men Flora ville inte ha på sig tigerdräkten (lite oklart om det var för att hon inte ville ha just tigern eller inte ville vara utklädd alls eller om det bara var för att hon inte ville att jag skulle gå), så den fick jag ta av igen. Inga andra barn såg ut att vara utklädda, men Lilly mer eller mindre studsade in, helt lycklig över att få vara elefant. :)
När jag hämtade dem på eftermiddagen med Cargo biken noterade jag att vi har börjat få lite rutiner med våra hämtningar med cykelvagnen nu. Dels tråkiga som att Lilly alltid försöker vägra hjälmen (och att Christopher inte får lyfta ut Flora när vi kommer hem, för då galltjuter hon, utan jag måste göra det), dels den lite mer komiska att barnen alltid ber om mutor när de sätter sig i den, eftersom jag hade med mig olika saker som mutor när cykeln var ny och barnen inte var vana vid den (torkade äppelskivor, små kex etc), dels roligare som att både Alfred och Flora räcker ut handen när vi ska svänga ut på cykelvägen strax utanför förskolan, och att när vi ska över stora vägen får först Alfred trycka på rödljusknappen (han sitter på den främre bänken), sen rullar jag fram en liten bit så Lilly når att trycka, och när vi kommit över vägen stannar jag till vid knappen på andra sidan så att Flora får trycka på den eftersom hon sitter på vänster sida och inte når knappen när vi ska över. De verkar ha fått fasta platser i cykelvagnen nu, de sätter sig självmant på samma ställen - precis som i bilen och vid matbordet. När de var mindre alternerade vi var tjejerna satt, både i bil och vid bord, men nu vill de sitta på sina vanliga platser.
Ena fröken sa förresten när jag hämtade att Lilly verkligen tar för sig på förskolan nu, medan Flora håller sig lite i bakgrunden, som Lillys skugga: säger Lilly något säger Flora samma sak. Men hon försäkrade att det går bra för Flora också, så jag hoppas det.
Lilly har lärt sig att säga "snälla" nu - i alla fall när hon vill titta på film. "Snälla mamma titta Pippi Lompi!" Första gången hon sa det härom dagen kunde jag inte stå emot, för det var så gulligt, men jag kan inte ge med mig varje gång, för då skulle hon få titta på film jämt...
När jag lade tjejerna nu ikväll och sa att jag älskar dem, först Lilly, så svarade hon: "Ninny äka momoj!" och när jag sa att jag älskar Flora sa hon också: "Äka momoj!" Så jaha, jag älskar mina barn, mina barn älskar min mamma. :) När jag hade frågat dem några gånger om de inte älskar mamma också så gav de med sig och sa att de älskar mig också, så det var väl tur i alla fall.
Christopher kom just och berättade om Alfred, vår roliga lilla 4,5-åriga unge som har så mycket funderingar nu. Han låg på Christophers mage vid läggningen och höll precis på att somna när han satte sig upp och sa: "Pappa? När man går upp jättesent på kvällen och man inte hinner äta frukost, och man ska ut och flyga flygplan... Då får man frukost på planet - det är bra!", och så slog han ut med armarna, lade huvudet på sned och log - och sen lade han sig ner och stensomnade.
Mina barn: de går mig på nerverna när de bråkar, men gode tid vad jag älskar dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar