söndag 20 juli 2014

Sommar och bär

Vi har en så helt fantastisk sommar! När jag var ute och gick med tjejerna i förmiddags fylldes jag av lycka över att jag fick gå i sol och värme på en underbar plats med två av mina tre barn och sen möta upp mitt tredje barn, sambo och mamma på stranden.
Det är dessutom ett så otroligt bra hallon-år i år - jag klarar inte av att gå förbi en hallonbuske utan att plocka bären, så jag har börjat ha med mig en bunke när jag är ute och går och stannar och plockar tills antingen bären är slut på busken eller tjejerna vaknar till. Och jag har kokat flera burkar sylt och fryst in hallon till tjejernas gröt.
I eftermiddags var det dags att plocka av de sista svarta vinbären från buskarna i trädgården. Mamma och jag har kokat 16 burkar sylt från tre av de fem buskarna, och idag tömde jag de två sista och fick ihop 2,2 kilo bär till. Dem fick det bli saft av.

Ett par av buskarna är en sort med extra stora bär. Här är ett av dem och ett från en vanlig gammaldags buske.
I morse duschade vi tjejerna, och så oljade vi in deras huvuden sen och nån timme senare kammade vi dem med luskam för att få bort skorven. Det funkade riktigt bra, och sen upptäckte jag att Lilly har en hjärtformad virvel!
Och Flora fick värsta tuppkammen - som var jättesvår att fånga på bild med sprattlig unge i lite dåligt ljus.
När hon lutade huvudet mot mitt ben fick jag med den åtminstone...
Och sen somnade hon såhär avslappnat i min famn.
Vi har fortfarande närmare 25 grader varmt när det snart är midnatt, och det ska bli fint väder imorgon också - underbart!
Jag kom på mig själv idag med att behandla tvillingarna lite olika - men det tar jag imorgon, nu är det för sent för att jag ska orka elaborera om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar