torsdag 24 juli 2014

Full fart framåt!

Oj oj oj, nu börjar det bli farligt här! Lilly kröp upp för en trappa med 6 steg själv idag. Christopher var med och höll en skyddande hand under rumpan, men det gick hur stadigt som helst (jag har filmbevis, men kommer inte åt att ladda upp nu pga ammande bebis). Så det i sig är inte farligt, utan det är att så fort det finns en kant i sikte som man kan trilla ner ifrån, en nyponbuske med vassa taggar eller ett bord med hårda hörn så ska Lilly dit - fort och igen och igen. Och vid middagen ställde hon sig plötsligt upp i matstolen, så från och med nu blir det sele på och inte en ensam sekund i matstolen.
Tack och lov är Flora fortfarande försiktigare och lite långsammare, så än så länge är det hanterligt, men sätter hon också igång på allvar blir det jobbigt.
Flora å sin sida började spela på läppen idag, med samma teknik som Lilly också började med: med hela handen snett över hela ansiktet. Jag minns inte att Alfred gjorde så, men det kanske han gjorde om det nu är nån sorts vanlig bebisteknik. Och Flora tränar och tränar på att stå och blir allt stadigare.
Båda har också börjat vinka nu, på varsitt sätt: Flora vinkar helt normalt med handen uppåt och neråt liksom, medan Lilly viftar med hela armen åt sidorna så hon slår den i bröstet - det ser jätteroligt ut. :)
Jag tror det var allt nytt för idag om tjejerna - Alfred håller på att lära sig simma och cykla med stödhjul redan, det lilla motoriska geniet. Så här är det fullt upp, kan man säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar