söndag 13 juli 2014

En regnig söndag

Det har regnat hela dagen idag, så i förmiddags fick jag för mig att vi skulle åka till Ullared. Jag förstod ju att det skulle vara mycket folk med tanke på vädret, men när vi närmade oss och det var bilkö flera kilometer därifrån tyckte vi att det var lite väl att ta i och vände... Vi åkte till Tre Toppar i Träslövsläge och åt glass istället, och alla tre barnen sov gott i bilen hela vägen dit, så lite var det värt ändå.
När vi kom hem lagade jag två maträtter åt tjejerna medan Alfred var inne hos grannsysslingarna (favoriterna Maja och Kasper) som äntligen kommit hit efter en vecka utomlands. Dels lagade jag favoriten ryggbiff + butternutpumpa + potatis + morot, dels den nya favvon blomkål + fläskkotlett kokt i kokosmjölk och mixat med ris. Passade på att rosta pumpakärnorna med salt till mig själv också som snacks.
En kort stunds lugn och ro när mormor fått båda tjejerna att somna nu på eftermiddagen, en i taget i sin famn, och lyckades lägga ner dem i varsin säng.

Sen var jag och Alfred nere och badade i ett nästan-regnuppehåll, och nu har jag precis tagit Lilly ur gåstolen eftersom hon körde med full fart mot trappan som går ett halvplan ner mot köket om och om igen. Den där trappan är väldigt intressant, hon kryper ofta mot den också, så vi måste hitta något att blockera den med - kanske att vi behöver en riktig grind, även om vi aldrig behövde det för Alfred, eftersom vi har fler barn att hålla reda på nu.
Andra nyheter är att medan jag lagade mat ställde sig Flora mot Christophers mage när han låg på golvet, släppte taget och stod helt själv i sådär en halv sekund! Att hon vågade släppa taget!
Och Lilly har lärt sig att spela på läppen: hon gör det själv genom att dra med hela handen snett över hela ansiktet och säga typ "aaaa" samtidigt, och igår fick Christopher henne att låta när han spelade på hennes läpp också, och jag fick till det lite idag med.
Nu ikväll är det VM-final i fotboll, och jag som har lyckats undvika hela turneringen utom slutet av 7-1-semin (för att Christopher läste om det på Facebook och satte på tv:n) måste lyssna (även om jag inte tittar på tv:n så hör jag ju den) på hela eländet idag eftersom mamma är intresserad. Jag spelade fotboll själv i sju år (mellan 10 och 17), men jag har aldrig tyckt det varit roligt att titta på. Mitt ex älskade fotboll, och tittade på Tipsextra varenda lördag i de 11 år vi var tillsammans, så jag är så tacksam att Christopher är lika ointresserad som jag. Nu: rädda ledsen tvilling från närgången storebror!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar