lördag 31 januari 2015

Kompislek och flerstegsuppmaningar

Idag har vi varit och hälsat på min käre vän (och Alfreds gudfar) Emil med familj i deras nya lägenhet. De har flyttat in i en rymlig fyra, och det fanns en massa yta för barnen att springa runt på. Det var ganska häftigt att verkligen inse att våra barn har blivit så stora att vi inte behövde oroa oss allt för mycket när de inte var inom synhåll varje sekund! Alfred lekte med Hilding, som är ett år yngre än han, och tjejerna med både de stora killarna och lillebror Arvid, som är en dryg månad yngre än de.
Vi blev bjudna på middag, och jag hade hoppats på att tjejerna skulle tycka det var så roligt att ha mer sällskap att de skulle låta bli det numera obligatoriska falsettskrikandet i slutet av måltiden, men nähädå. De körde på för fullt ändå. Jag filmade dem igår när de höll på. Enjoy! (men gärna med öronproppar...)
På tal om att de har blivit så stora så förstår de flerstegsuppmaningar nu. Igår testade jag Lilly två gånger genom att vid ett tillfälle be henne ta upp ett papper som låg bakom henne (hon släppte det där någon sekund innan) och slänga det i papperskorgen, och hon gjorde det! Lite senare när Flora var på dåligt humör bad jag Lilly hämta en bok att ge till Flora och en till sig själv, och hon gjorde det också! Så sjukt coolt.
Förresten, nu har vi blivit erbjudna förskoleplatser på Montessori i Skanör/Falsterbo också! Det ligger mycket närmare huset vi tänker hyra än den andra förskolan i Vellinge, men de vill att barnen ska börja redan 10 augusti och inte 1 september som vi ville. Vi vet inte ens om vi kan få tillgång till huset så tidigt, men vi försöker kolla upp det innan vi måste ringa och lämna besked på måndag. Känns i vilket fall väldigt lyxigt att ha fått platser för alla tre barnen på två olika förskolor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar