tisdag 27 januari 2015

Film och fix

Nu så: klättermössen!
Idag har vi haft fotografering av lägenheten, och det gick bra, men hjälp vad mycket grejer vi fick flytta från rum till rum. Vi hade packat ihop det mesta i lådor så det skulle gå enkelt att flytta, men det var en massa jobb ändå, plus att vi skulle hålla ordning på Flora och Lilly. Och det fick mig att inse hur jobbigt det kommer bli inför visningen nästa söndag: då måste ju allt bort på riktigt, då kan vi ju inte flytta runt grejer. Pust.
Det hände en så gullig grej igår kväll förresten, efter jag skrivit. Jag låg inne hos tjejerna för att de vaknat, innan jag hunnit göra mig klar för att gå och lägga mig, och pratade med Christopher via Messenger på telefonen. Plötsligt kravlade Lilly upp från där hon låg ungefär i min armhåla, och lade sig ända uppe vid mitt ansikte, och klappade mig på kinden. Det kändes lite som "mamma, sluta pilla på telefonen nu, gulla med mig istället!" Och ja, det är väl något jag bör tänka på...
Stackars Alfred förresten, när jag läst för honom och gått ut för att han skulle sova, fick sig en chock igår kväll. Brandvarnaren som sitter i hans rum har vi inte satt fast, utan den ligger ovanpå en tavla med en bred ram, och den hade vi flyttat undan för fotograferingen, så den låg tillfälligt på hans byrå, och han hittade den och tryckte förstås på testknappen. Jag rusade in från köket när jag hörde pipet, och hittade stackarn gråtandes med händerna för öronen. Det låter ju helt fruktansvärt högt, och han är dessutom väldigt känslig för höga ljud och vill alltid ha hörselskydd när något låter högt. Så jag fick förklara att det var jättebra att brandvarnaren fungerar, så han lugnade sig snart i alla fall.
Jag klippte hans hår igår kväll också, det var alldeles för långt. Det blev jättebra, så jag är väldigt nöjd. Jag klippte mig själv härom veckan igen också, och det blev också superbra. En ny karriärmöjlighet här kanske? ;)
Nu ikväll hade jag och Christopher tänkt få lite ledigt från fixandet och se ett avsnitt av "The Good Wife", men det har Flora satt stopp för. Hon har vägrat somna och har fått komma upp en stund, och nu är klockan tio. Vi får se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar