lördag 24 januari 2015

Lördagsshopping

Vi har haft några dagar nu där Flora har varit så mammig och gnällig och Lilly har hållt på med så mycket falsettskrik att jag håller på att få nervsammanbrott. Jag vet förstås att det enklaste och bästa sättet att få Flora lugn när hon är sån är att bära henne konstant, men det går ju inte. Det gör verkligen inte det. Dels har jag Lilly också, dels måste jag ju göra saker ibland, som att fixa mat, plocka undan efter mat, plus nu fixa i ordning inför fotograferingen av lägenheten på tisdag. Att jag som vanligt sovit för lite hjälper inte heller, jag blir så lättirriterad då. Så när Lilly sitter och falsettskriker och skrattar när jag blir arg blir jag helt knäpp. Enligt Wonder Weeks ska den här evighetslånga fasen de varit i nu vara i stort sett slut, så jag börjar misstänka att de inte är riktigt i fas med den, men jag hoppas verkligen att det snart blir bättre i alla fall.
Idag åkte vi ut hela familjen med planen att dela upp oss: Christopher och tjejerna skulle in på IKEA för att köpa några smågrejer, och jag och Alfred skulle handla mat på City Gross. Men eftersom alla tre barnen somnade i bilen på vägen till Kungens Kurva bestämde vi att jag skulle springa in och köpa en grej i Skärholmens galleria först medan de andra var kvar i bilen. När jag kom tillbaka startade inte bilen - vi kör inte mer än någon gång i veckan och nu när det är kallt hade batteriet laddat ur. Som tur var har vi en vägassistansförsäkring, så vi ringde och skulle få hjälp inom en timme. Då gick vi in i gallerian allihop, och jag köpte nån sorts t-shirtklänning på Gina Tricot för att den var så skön och randig och fin. Men klockan hann ju bli för mycket, och bilen var ju tvungen att köras för att inte ladda ur direkt igen, så istället begick jag och tjejerna premiär för att handla på City Gross utan Christopher till hjälp med att hålla ordning. Eller vi kanske har varit där ensamma förut, men inte sedan de började gå och slutade vilja sitta i vagnen.
Första biten fick jag dem att sitta i vagnen, genom att muta dem med banan och klämmis, men när vi kommit halvvägs i den förvånansvärt folktomma affären fick de komma ner. Och det gick jättebra faktiskt, tills jag var tvungen att lyfta upp dem för att jag bad en anställd om hjälp att hitta en grej och hon pinnade iväg för att visa - då blev Flora skitsur och jag höll på att tappa henne när hon slängde sig i brygga bakåt för att inte bli upplyft, och Lilly gallskrek i vagnen. Men de fick komma ner igen sen och blev nöjda och glada, men då närmade vi oss lösgodiset och det låg en massa godis på golvet, så då blev det ett race att hinna slita allt ur händerna på dem innan de fick in det i munnarna... Så jag hann bli rätt andfådd innan vi var klara. Och vi kom hem med 2,5 kg entrecôte och 1,5 kg köttfärs! :)
Sen blev det pizza, och jag slog på stort med nån lyxig variant som jag aldrig sett förut, med chèvre, färska fikon, ruccola, parmesan, citron, honung och valnötter, som var sjukt god. Och nu är jag så trött att jag snart svimmar, så ikväll blir det faktiskt inget lägenhetsfixande, utan jag ska lägga mig i soffan å det snaraste - det här med att dela på oss med varsin tvilling funkar faktiskt rätt så bra, förutom att vi har lagt oss för sent på sistone. Inatt höll visserligen Flora på att nypa mig i bröstvårtorna i ett par timmar så jag inte kunde sova, så då bytte vi tjej, och då fick jag sova i nån timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar