torsdag 29 januari 2015

Egentid!

Jag sitter helt ensam i vardagsrummet - helt overkligt. Christopher känner sig helt under isen idag också (ingen feber eller så, men ont i kroppen, så jag tror fortfarande att det handlar om utmattning), så han bestämde sig för att gå och lägga sig när han skulle lägga tjejerna vid åtta. Så när jag lagt Alfred var jag plötsligt helt ensam vaken från niotiden (Alfred somnade inte förrän vid tjugo i tio, men det räckte att jag gick in och kollade till honom då och då). Så jag har spenderat kvällen med att gå igenom ett gäng tidskriftsamlare med gamla papper och tidningar, och återupplevt mina 20-somethings genom gamla nationstidningar från Uppsala, där jag var bandbokare på Kalmar nation och innan dess redaktör på Västgöta nation. Hittade bland annat den här slutklämmen på en krönika i Västgötas tidning, precis i början av min indiepopnörd-"karriär". :)
Malmötankar redan då alltså!
Jag och Alfred bakade muffins i eftemiddags (som jag har ätit ett par av nu): han bestämde vad han ville göra, och vi kom fram till att vi skulle göra sega chokladmuffins med hallon i och hallonglasyr. Vi fick "hjälp" av Lilly och Flora, och de blev sjukt goda! Jag har upptäckt att vi har ett litet problem nu: en elvisp har bara två vispar, och jag har tre barn som vill provsmaka. Hur löser man det? Finns det specialvispar? Idag var Alfred världens snällaste och generösaste storebror och gav sin visp till Lilly när han slickat lite, så det löste ju sig. Sen har vi förstås slickepottar och skedar, men ändå; slicka vispen är ju typ det roligaste.
Christopher upptäckte förresten idag att Flora har fått två kindtänder i överkäken, så det kanske kan förklara varför hon varit så sabla gnällig på sistone. Idag har hon haft flera perioder där hon varit gladare än på länge, så kanske att det kan vara att det känns lite bättre nu när de brutit igenom - hoppas det!
Hoppsan, nu kommer Lilly. Hej hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar