måndag 12 januari 2015

Smör!

Idag avslutades lunchen som det brukar bli att den gör: med att tjejerna sitter och äter bara smör (eller Bregott, snarare). När de ätit dåligt eller om jag vill få dem att sitta kvar lite längre så jag hinner äta upp brukar jag ge dem smörgås, skorpa eller någon sorts kex med smör, men oftast slickar de bara i sig smöret och sträcker tillbaka den söggliga brödbiten till mig för att få mer smör. Så idag gjorde jag det lite enklare och mindre kladdigt för mig och gav dem helt enkelt varsin smörkniv att fylla på. Sjukt nöjda. :)
Jag vill så gärna att Flora ska tjocka på sig lite; hon är så ynka liten! Vi har inte varit och mätt och vägt dem sen i oktober (vi har BVC-tid nästa vecka), men det känns som att Lilly har vuxit bra och att Flora har halkat efter. Alternativt har Lilly vuxit extra bra så hon har gått upp en kurva och Flora har fortsatt på sin kurva som ju är två under medel - jag hoppas förstås på det snarare än att hon vuxit för lite. Men fortsätter det såhär kommer folk snart inte tro att de är tvillingar längre för det börjar skilja så mycket på dem. Plus att det vore meckigt att behöva ha olika klädstorlekar på dem - hittills delar de på alla kläder, men Lilly har börjat växa ur några nu. 
Men när jag försöker ge dem extra mat slutar det ofta med att Lilly äter mer av den än Flora, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att Flora ska komma ikapp - Lilly ammar dessutom mer på nätterna än vad Flora gör. Men vi får se vad de säger på BVC nästa vecka, förhoppningsvis behöver jag inte oroa mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar