tisdag 6 januari 2015

Garderobsrensning

Efter att ha varit i Lysekil i drygt två veckor och klarat oss med typ det nödvändigaste så fick jag nästan panik när vi kom hem igen till alla våra saker. Det är mest mitt fel: jag har otroligt mycket grejer. Bara en sån sak som att jag hade 2 000 cd-skivor innan jag rensade till ungefär hälften när Alfred började behöva plats för leksaker, och att jag har över 200 klänningar. Sen är jag också väldigt sentimental och har extremt svårt att göra mig av med saker och kläder, plus att jag gillar att köpa nya grejer; det är liksom inte en bra kombo.
Men ibland får jag ryck och ska försöka slänga grejer, och det går olika bra, det brukar ofta sluta med att jag inte vill slänga något ändå. Idag hann jag inte så mycket, för jag hade bara en halvtimme utan tvillingarna tills de vaknade, och sen klängde de på mig och gnällde mest när jag försökte få ordning, men jag fick åtminstone ihop två kassar kläder att skänka och två påsar med smågrejer från klädkammaren som jag kunde slänga. Innan vi flyttar till sommaren måste jag verkligen röja i förråden också, men där är det väldigt mycket grejer från mitt tidigare indiepop-liv som kommer göra ont att göra mig av med, men någon gång måste jag ju.
Idag gjorde i alla fall min klädröjning att tjejerna fick en extra låda i en garderob, vilket var välbehövligt, eftersom jag ju älskar att köpa kläder till dem också... När vi kom hem och jag hängde upp klänningarna vi haft med till Lysekil räknade jag alla klänningar de har framme i rätt storlek och kom till ungefär 60. Min spontana reaktion var att "det var ju inte så många!" men fick snabbt förklarat för mig av Christopher att det beror helt på vem man pratar med. :) När jag skrev det i en status på Facebook fick jag en kommentar från en bekant att hennes dotter har fyra... Och vi har ungefär tio klänningar på väg också - några som en kompis hämtat upp åt oss i USA (vi beställde hem till hans mamma som bor där) och några från H&M som jag beställde härom dagen (fast för stora: jag ville ha dem nu i julas, men hade inte råd med 179:-x2, men på rean kostade de bara 80:-/st så då beställde jag dem till nästa år). Så det dröjer nog inte länge förrän tjejerna har lika mycket kläder som jag. Om det är bra eller dåligt är väl en smaksak, antar jag. Men jag kanske ska lugna mig lite med shoppingen nu...
Idag tog det förresten bara fem minuter för Topher att få tjejerna att somna! Men Lilly vaknade flera gånger kort efter, fast nu verkar de båda ha lugnat sig när han varit därinne en längre stund. Nu ska vi titta på "The Good Wife" på dvd (en av mina julkappar till Christopher)!

5 kommentarer:

  1. Men hinner tjejerna använda alla kläder? Jag kan få lite panik när jag inser att mina håller på att växa ur kläder jag inte tycker de använt tillräckligt mycket ;)
    Klänningar har vi inte kommit till än, har fått för mig att det är rätt opraktiskt när de inte går.

    Vi har haft tröjpremiär nu, och alla tröjor de har, har jag köpt på tradera! Bra grej, även om en del verkar kunna betala vad som helst för begagnade kläder.. Kanske ett alternativ till att skänka det du rensat ut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men de använder allt, bara inte så många gånger. ;) De 74-kläder de hade i somras och höstas har de förstås inte så ofta längre eftersom vi fyllt på med så mycket nytt. Men å andra sidan är mycket av det bodies, och det använder vi i stort sett aldrig längre. Från 74 kan de ha kläderna lääänge tycker jag - vi började med 74 i början av sommaren på vissa plagg, och Flora kan fortfarande ha nästan allt, medan Lilly vuxit ur några plagg.
      Jag håller med dig om att klänningar inte är så praktiskt innan de går; när de kryper fastnar de lätt med knäna i klänningar.
      Jag vill gärna sälja på Tradera, jag har några kassar som stått i klädkammaren i månader i väntan på att jag ska orka ta tag i det - det känns bara så oöverstigligt jobbigt att väga och räkna ut frakt på allt! Men jag borde verkligen, jag får sätta det på toppen av en att göra-lista så kanske det blir av nån gång... Att få tillbaka lite pengar på allt vi köpt vore ju inte heller fel.

      Radera
    2. Vi skänker förresten oftast till H&M nu, då får man 50:- i rabattkupong för varje kasse man lämnar!

      Radera
  2. Bra tips, att lämna till H&M, hade jag ingen aning om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De började med det relativt nyss, och då bara i vissa butiker, men jag tror de har utökat det nu till att man kan göra det i alla butiker. Man får en rabattkupong på 50:- som man kan använda när man handlar för över 300:-. Här är lite mer info! http://about.hm.com/sv/About/sustainability/commitments/reduce-waste/garment-collecting.html

      Radera