torsdag 26 december 2013

Sömntricket

Såhär ser det ut på nätterna nu för tiden. 
Den andra ligger i sin liggdel på golvet på Christophers sida av sängen. 

6 kommentarer:

  1. Alla sätt är bra förutom de dåliga! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hoppas bara att det inte är dåligt... :)

    SvaraRadera
  3. Sömn = bra. För alla, både för föräldrar och små bebisar. Synd att de sistnämnda har lite svårt att förstå det där med sömn, speciellt på natten ;) Jag vill helst att våra ska sova i spjälsängen, men eftersom de har lite oroliga perioder på nätterna (de sover fortfarande, men lite ytligt liksom) som kräver x antal nappinstoppningar så funkar inte det. Vi har löst det genom att antingen jag eller sambon sover på en madrass på golvet, med båda tjejerna. Då är de nära och man slipper springa mellan vår säng och spjälsängen.. Det vi tycker är intressant dock är att de inte längre äter på nätterna. Ett moment mindre i alla fall.

    Jag har en kompis vars då 3-åriga dotter hade en period när hon bara sov i sin vagn, som stod i tvättstugan. Även på nätterna. Men det gör hon ju inte längre. Man får ju göra det som funkar.

    SvaraRadera
  4. Det är ju det som är nackdelen med nappar: när de tappar dem... Men med ett napplöst barn och två nappbarn får jag nog säga att det är värt det ändå. Men vad skönt att era inte äter på nätterna längre! Våra kan faktiskt sova runt fem timmar i ett nattpass nu i vagnarna, så det är i alla fall en klar förbättring - sen att jag sover dåligt ändå är nog mer mitt fel än deras just nu (har svårt att somna för jag bara väntar på att ändå bli väckt)...

    SvaraRadera
  5. Förresten Sofie, ni har inte en sån spjälsäng som ni kan ta bort en långsida på? Då kan ni ju ha spjälsängen precis bredvid er säng. Jag lyckas faktiskt ligga precis på kanten av vår säng och amma in i spjälsängen på det sättet, så då kan jag ändå ligga hyfsat bekvämt. Vår spjälsäng (en av IKEAs billigaste) kan man egentligen inte ta bort långsidan på, men vi har gjort det ändå och knutit rep under för att hålla ihop den. :)

    SvaraRadera
  6. Vår spjälsäng är från 1975.. :)Båda jag och mina systrar har använt den. Men även om vi säkert hade kunnat fixa en lösning som er (fiffigt förresten), så har vi lite platsbrist.. Bor väldigt litet (snackar 1:a på 40 kvm) och ska vi ändra läge på vår och deras säng så får det följder för resten av möbleringen :)

    SvaraRadera