onsdag 4 december 2013

BVC-rapport

Idag var vi på BVC för att väga och mäta - förut har vi varit där en gång i veckan, men nu var det två veckor sen vi var där senast. Jag har ju varit lite orolig över att Lilly kräks så mycket vissa dagar (hon har kört ungefär varannan - var tredje dag med mycket kräkningar, och övriga dagar har det varit lugnt), plus över att Flora har så liten fontanell. Men skönt nog fick vi bra besked på båda: Lilly har gått upp bra i vikt (540 gram på två veckor) och Floras huvud växer enligt kurvan.
Nu väger Flora 3920 g och är 51,2 cm lång och Lilly väger 4230 g och är 53,7 cm lång. Så ingen av dem är särskilt lång (Flora är snarare en liten kortis), men det är inte Alfred heller, så det var väl kanske inte så oväntat. Alfred gick upp omkring 500 g/vecka när han var så här liten, så tjejerna följer inte i hans fotspår där dock, utan går upp mer vanliga 2-300 g/vecka.
Och så gick BVC-sköterskan igenom ett formulär med oss för att kolla om jag har förlossningsdepression och samma med Christopher, i jämlikhetens namn. Ingen fara för någon av oss där dock, jag var ju ganska orolig innan för att det skulle bli jobbigt med tvillingar (och tre barn), men jag känner mig snarare väldigt lycklig större delen av tiden, även om det så klart är påfrestande ibland med lite dålig sömn och när båda skriker samtidigt.
Det senaste nu är att båda sätter igång en skriksymfoni just runt midnatt så vi kommer i säng svinsent, men det är väl en period som det alltid är med små barn, så det går väl över det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar