onsdag 11 december 2013

Tröttheten kryper in

Tröttheten börjar komma åt mig nu. De första veckorna tyckte jag inte att jag var så hemskt trött, men nu börjar det bli lite jobbigt. Igår fungerade min hjärna inte. Det första tecknet var nån gång mitt på dagen då jag frågade Christopher om det var måndag (det var det inte, det var tisdag). Jag tyckte han sa ja, men det kändes lite konstigt. Sen gick jag för att hämta Alfred på dagis (för första gången helt ensam utan att ha med någon av tvillingarna) och gick och funderade på om inte Alfred hade varit på dagis dagen innan också, kunde det verkligen vara måndag då? Och det var väl ändå inte bara dagen innan som vi hade haft adventsfika och sen tittat på finalen av "Allt för Sverige"..? Så till slut kom jag fram till att det måste vara tisdag, och det var mest för att jag fick höra att Alfred ätit fiskbullar till lunch, och de äter alltid fisk på tisdagar. Sen sa Christopher att han visst sagt till mig att det var tisdag, men det hade bara inte gått in i mitt huvud.
Sen satt jag i soffan och ammade och Christopher kom in med en macka, och efter att ha funderat en stund kände jag att det nog vore gott med en macka för mig också, och så sa Christopher "Vill du ha ost på?" och jag blev helt förvirrad och var tvungen att fråga: "Sa jag just att jag ville ha en macka? Jag trodde jag bara tänkt det..." Och jo, han har inte plötsligt blivit tankeläsare, jag hade sagt att jag ville ha en macka. Gode tid. Helt väck.
Och sen på kvällen så strulade amningen av tjejerna jättemycket: de sög lite och sen började de skrika och fick inte grepp igen, och sådär höll det på fram till tvåtiden på natten och mitt tålamod var verkligen ingen höjdare igår. Sen var det samma sak med Lilly igen ett par timmar senare (hon kunde bara inte suga fast hon grät med "neh"-ljudet), och jag blev så frustrerad och tyckte att jag lika gärna kunde skära av mig brösten, för jag kan ju ändå inte ge dem mat och de vill ju bara ha mat när de är hos mig hela tiden.
Fast det brukar ju funka bättre på dagtid, det måste väl vara att de får ont i magen på kvällarna, men det är så frustrerande, och ibland oroar jag mig för att de hellre ska vilja ha ersättning i flaska - det vill jag helst undvika dels för enkelheten med amning, dels för kostnaden för ersättning, det blir så sabla dyrt i längden.
Både igår och idag sov jag så djupt och skönt på morgonen, men igår hade jag satt klockan på halv elva för att jag ville köpa ett par barnbyxor på Tradera och auktionen gick ut då (jag vann!) och idag ska jag till MVC om en stund på återbesök, och var verkligen tvungen att tvätta håret innan, så jag fick inte sova ut idag heller. Imorgon kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar