söndag 4 augusti 2013

Ensamma med mormor

Idag åkte Christopher hem till Stockholm för att börja jobba imorgon, medan jag har lyxen att vara arbetslös helt rätt tid på året så jag och Alfred får stanna kvar med min mamma i stugan. Men jag känner redan efter en halv dag utan Christopher att jag blir helt slut av att inte ha hans hjälp - även om mamma är fantastisk och hjälper till med Alfred och lagar mat och diskar, så är det ju inte samma sak som att ha Christopher tillgänglig. Jag kan ju inte dumpa Alfred hundra procent på hans mormor när jag blir trött på samma sätt som jag kan på hans pappa.
Alfred har visserligen ett helt gäng sysslingar (i åldrarna 8 till 14 ungefär) i husen runt om som älskar att leka med honom, men eftersom han bara är knappt två och ett halvt kan jag ju inte lämna dem utan uppsikt heller - ett par av dem har sån galen energi att de kutar runt och bär på Alfred, hoppar och springer hela tiden, och då blir jag ju lite nervös, medan ett par andra känns lugnare att lämna honom med utan att hålla ögonen på dem hela tiden. Men ändå: svårt att vila ordentligt.
Idag har jag dessutom haft halsbränna i stort sett hela dagen - förut höll det sig till kvällar och nätter, men den lyxen är det tydligen slut på nu. Det är lättare att stå ut med på dagtid än när jag försöker sova, men jag har ändå varit tvungen att ta Gaviscon två gånger för att det blivit för jobbigt.
Anyway: bäst att gå och lägga mig nu så jag får lite vila innan det är dags att gå upp med lille fnutten igen.
Förresten, vi har fått vår tid för att komma och prata med förlossningen på Huddinge nu - läkaren sa att hon skulle ordna en remiss till ungefär vecka 32, men nu visade det sig att vi inte fått tid förrän i slutet av vecka 33. Jag hoppas att allting fortsätter gå bra så tjejerna snällt fortsätter hålla sig därinne tills dess, för annars är det ju ingen större vits med det... Det stod i brevet att jag ska ha med min patientbricka - men vem i hela friden har en patientbricka år 2013?! Är det någon som varit på Huddinge och vet om man verkligen måste ha en? Jag kanske har en liggande i nån låda nånstans, men det är ju inte säkert att jag hittar den i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar