måndag 12 augusti 2013

Skärpning!

Jag är ledsen om jag trampar nån på tårna här, men det här gör mig så arg: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/mum-to-be-spends-3000-pink-after-2128738
Det känns som att världen aldrig kommer bli bättre när det fortfarande finns så många dumma människor som envisas med att flickor måste vara flickor och pojkar måste vara pojkar hundra procent fullt ut. Visst kan man få klä sina små barn i rosa och blått, men att gå så till överdrift, och sen att freaka ur totalt om ens lille pojke måste dricka välling ur en rosa flaska? Och att måla om ett rum till Monsters Inc-tema när barnet är TVÅ MÅNADER gammalt?! Det är som när man ska handla barnkläder på H&M och redan i de minsta storlekarna är det Cars-tryck på tröjorna på pojkavdelningen - varför är det ens uppdelat i pojk- och flickavdelningar för små barn? För barn över huvud taget? Barn kan ha på sig vilka färger som helst, barn (och vuxna) bör ha rätt att få ha på sig alla glada fina färger som finns utan att det ska vara fula tryck med prinsessor och blommor till flickor och bilar och monster till pojkar.
Jag kan förstå om man vill att folk lätt ska kunna se vad ens barn har för kön, men samtidigt: är det så sabla viktigt? Alfred har blivit kallad för flicka många gånger även fast han aldrig ägt mer än en enda rosa tröja, men då är det väl bara att berätta att nej, han är en pojke och han heter Alfred, om det nu spelar någon roll när det ändå är en främling som bara kommenterar på stan att han är söt.
Om det nu är någon sorts homoskräck som spökar så kan jag lugna med att barn inte blir homosexuella av att kläs i "fel" färg, det är något man föds till och det spelar ingen roll vad man som förälder gör. Såg nyss en skämtbild som sa ungefär att "Om man ger homosexuella lika rättigheter så kommer fler välja att bli homosexuella. Precis som så många valde att bli svarta när svarta fick lika rättigheter i och med medborgarrättsrörelsen." Skärpning, folk.

1 kommentar:

  1. Ja alltå man måste vara beredd på att de inte alltid ser "rätt" på UL, och att köpa allt i rosa innan babyn är född kanske inte är så genomtänkt.... Mina barn kommer att ha alla möjliga färger på sig oavsett kön.

    SvaraRadera