söndag 1 november 2015

En söndag hemma i huset

Det var en mycket bättre natt inatt, tack och lov. Hade det inte varit för att jag nyss fått en ny hemorrojd (japp, för mig är de inte begränsade till graviditet inte) som kliar så jag blir tokig, så när jag vaknade av det vid 5 kunde jag inte somna om, hade det varit en toppennatt. Flora kom in en halvtimme senare, men vi somnade till slut om allihop och sov till 8, när Alfred kom, och Lilly vaknade till men somnade om till halv 9. Sjukt lyxigt.
Dock vaknade jag med ont i vänster häl istället - det är höger häl jag haft hälsporre i i några veckor, men igår fick jag tips av en gammal kompis om en särskild stretch som ska hjälpa, så den högra höll sig i schack igår, men då fick den vänstra för sig att börja bråka istället, tydligen. Och värre också, för idag kan jag knappt gå.
Såhär såg det ut i vårt kök när vi åt frukost. Känns som att vi börjar tappa greppet här... Men efter frukost tog vi åtminstone äntligen tag i att sätta upp tavlor i barnens rum - två tavlor har stått på golvet i närmare två månader nu, plus att vi ju köpte fina fjärilstavlor nyss.
Och sen gick vi ut för att barnen skulle få gunga och Christopher klättra upp i äppelträdet för att ta ner de sista frukterna. Härom morgonen tog jag nämligen en bit av ett eget äpple tillsammans med lite hallon när jag åt morgongröten, och det var en så otroligt god kombination, så jag tänkte att jag måste göra äpple- och hallonpaj.
När jag kollade recept i en smulpajsbok jag fått råkade jag se ett recept med choklad och jordnötter i degen, så jag hade i lite kakao i den vanliga smuldegen, och det känns lite som att jag kanske har gjort världens godaste smulpajer idag. De är i ugnen fortfarande dock, och tjejerna sover i vagnen på första våningen, Christopher och Alfred är och spelar golf och jag ligger i soffan på andra våningen med fötterna uppe på ryggstödet för att vila dem. Så när alla är hemma och vakna blir det paj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar