lördag 7 november 2015

Shoppingdag

Idag åkte vi till Emporia utanför Malmö, för vi behövde köpa ny vinterjacka till Alfred, och även fast det finns affärer på närmare håll ville vi kolla in Emporia där vi aldrig varit. Det började rätt dåligt med att de inte har gratis parkering, sabla snåljåperi. Ett köpcentrum ute på vischan som inte har gratis parkering?! Fast när vi räknade ut att de tjänar några hundra tusen per helg bara på parkeringen kan man väl förstå att de tar chansen.
Vi började med att låta barnen härja runt i leksaksaffären Hamley's. De var ganska sansade ändå, faktiskt, men den här var kul. :)
Sen gick vi till American Spin Cream, som jag upptäckt genom kompisar på Instagram. Mycket märklig glass. Som hård mjukglass, jättehöga snurror, och ärligt talat inte särskilt gott. Men barnen var glada.
Efter det gick vi till Zara, där vi hittade en fin röd dunjacka - luvan var inte avtagbar, det var det enda dumma. Jag fattar inte att man ens gör barnjackor utan avtagbara luvor när man vet att ungar har strypts av luvor när de fastnat i klätterställningar och grejer.Vi får hoppas på det bästa, helt enkelt.
Lunch åt vi på Se7en Sins; hamburgare till mig och Christopher och amerikanska pannkakor och pommes frites till barnen, men de åt inte mer än nån enstaka bit pannkaka och några pommes frites var, så det var tydligen ingen hit. Burgarna var okej åtminstone, men jag kände mig väldigt proppad och halväcklig efteråt.
Jag och Alfred var inne en sväng på TGR medan Christopher gick med tjejerna i vagnen utanför, och när vi kom ut hade Lilly kräkts! Bara lite, och Christopher märkte inte ens när det hände, så det var jättekonstigt. Som tur var hade vi med extrakläder eftersom vi vet att barnen ofta blir superkladdiga av glass, så vi bytte om på henne och gick direkt till bilen istället för att gå till H&M också som vi tänkt.
Jag hade bjudit hem mamma för vi skulle laga ribbesteg ikväll (dansk fläskstek), men när hon smsade och frågade om vi var hemma insåg jag att klockan var så mycket att jag inte skulle hinna få maten färdig i tid när vi väl kom hem, men eftersom jag har världens snällaste mamma som dessutom bor nära nu så handlade hon det som saknades, tog sin extranyckel och åkte hem till oss och började med maten. Jag var förstås orolig för vad det var för fel med Lilly, så jag satt beredd med en påse i bilen, men hon verkade må utmärkt, fast hon var trött och somnade efter en stund. När vi stannade utanför huset och alla barnen vaknade och jag sa att mormor redan var hos oss ropade Lilly med sina lungors fulla kraft: "Mommoj komma!!!" och rusade mot huset, så det var inget fel på henne. Jag vet inte vad det var, men jag gissar på att hon svalt snor eller nåt (hon skrek en massa när jag satte fast henne i vagnen, för hon ville inte, men jag tyckte att hon behövde sova för klockan var mycket) och så blev det bara så. Det har hänt med henne förr, fast det var länge sen nu.
Hur som helst har hon mått utmärkt hela kvällen, tack och lov. Jag däremot är helt däckad, fast barnen sover rätt bra på nätterna nu, för jag lägger mig för sent och väcks tidigast, eftersom tjejerna alltid kommer in till oss och klämmer in sig på varsin arm så jag inte kan somna om utan ligger och lyssnar på de fyra övriga medlemmarna i min familj som ligger och sover gott i någon timme till. Så nu ska jag gå och lägga mig, och så kanske jag kan lura ner barnen till mormor, som för första gången sover över i gästrummet, i morgon bitti. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar