söndag 22 november 2015

Nästa äckliga och jobbiga åkomma

Johodå, visst var det springmask. Så det blev sex maskiner tvätt med alla lakan och handdukar och kläder och gosedjur plus medicin för hela familjen. Det är utmattande att ha barn, ska jag säga.
Även om vi inte sett några hos Flora och Alfred eller känt något själva (det ska tydligen klia utav bara den) så rekommenderades vi att behandla oss allihop, och när jag hämtade ut medicinen gick det på ungefär 350:-, varav 67:- var för barnen och resten för oss vuxna (lusschampo för hela familjen gick på runt 700 spänn), så det är schöven inte billigt att hålla på med alla de här konstiga smittorna som alla måste behandlas mot heller. Barnen fick flytande medicin och jag och Christopher skulle peta i oss en tablett per tio kilos kroppsvikt, så det blev en sabla massa. Som tur var fick vi i Lilly medicinen utan några större åthävor, men Flora var det värre med. Hon tyckte det var "intä gott" och ville inte dricka upp, så jag fick testa sprutan vi fick med (och det blev en massa bubblor, så det var inte lätt att veta att jag fick i exakt rätt mängd). Jag lade henne i knät och sprutade in långt in vid kinden, som det stod, men det hindrade ju inte henne från att fräsa ut nästan allt. Hur i hela friden ska man få ungarna att svälja sånt där när de inte vill?! Så jag hoppas verkligen att hon inte är smittad, för då vet jag inte om hon fick i sig tillräckligt.
Jag vet inte hur fort det verkar, vi får väl se om Lilly är lugnare inatt redan. Och imorgon får vi säga till förskolan så att de tvättar leksaker och annat som kan ha ägg på sig och kan smitta igen - lössen ansåg fröknarna att vi fått med oss från Kreta (vilket jag är tveksam till), men det här kan verkligen inte ha kommit någon annanstans ifrån än från förskolan. Äggen kan visst leva länge utanför kroppen, så vi ska ta en omgång medicin igen om två veckor.
Barnen hann med lite lek i snön i trädgården åtminstone medan jag och Christopher höll på med all tvätt och annat krångel.
Lilly var mest intresserad av att äta snön. När jag var liten fick jag alltid höra att man inte fick äta snö för då får man mask i magen, men det var nog bara något man sa för att skrämma ungar förr, för Christopher hade aldrig hört det. Och vi hade ingen snö före igår, så det var i alla fall inte det Lilly fick mask av...
Jag och Alfred tog bussen till apoteket, eftersom vi inte ska sätta på vinterdäcken på bilen förrän imorgon. Han plockade upp en stor klump snö och ville att vi skulle lägga den i kylen (han har visst inte så bra koll på skillnaden mellan kyl och frys), men jag försäkrade honom om att det kommer komma mer snö under vintern, fast vi bor i Skåne, så vi slapp ta hem den.
Och så en bild på Flora, som gillar att sitta under mattan i vardagsrummet.
Nu hoppas jag bara att vi kan få lite lugn och ro och åtminstone inte behöva få magsjuka snart också (det börjar visst dra igång lite varstans redan), för nu är jag helt utmattad och har ont i magen varje dag, så jag har fått gå tillbaka till min gamla gravid-vän Losec och hoppas att det hjälper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar