måndag 23 november 2015

Gos och ny mat

Det kom ju en massa snö i helgen, och vi hade planerat att sätta på vinterdäcken idag eller imorgon, så i morse när det fortfarande var isigt på vägarna fick det bli att gå med Alfred till förskolan i vagnen. Christopher hade tänkt göra det, men Alfred begärde mig, så det fick bli en rask promenad på morgonen (med vissa språngmarscher för att Alfred var orolig för att missa morgonsamlingen).
När jag kom tillbaka såg det ut såhär i arbetsrumsfönstret. :)
När det var dags för tjejerna att sova passade jag på att mysa med dem. Oslagbart, fast jag får lite ont i kroppen av att ligga inklämd... Lilly sov förresten mycket lugnare inatt, och sov länge på dagen (de senaste två dagarna har hon vaknat efter en halvtimme), så jag antar att medicinen mot maskarna har hjälpt som den ska.
Lilly har blivit så otroligt gosig på sistone. Hon har varit väldigt gosig med mormor länge, men inte så mycket med mig, fast nu tar hon igen det. Hon kramas och klappar och sitter i knät och det är så mysigt så det är inte klokt.
Flora älskar när jag pussar en massa på henne, då skrattar hon så det sjunger i mina öron - fast hon har blivit lite busig, Flora: det är hon som har svårast att sitta still vid matbordet nu för tiden. Idag åt hon några tuggor, sen sa hon "Inte äta mer, tack maten" och klev ner. Då försökte Alfred också smita såklart, men Lilly satt snällt kvar.
Till middag idag testade vi den nya produkten Oumph! (ja, rätt så fånigt namn, känns inte helt naturligt att säga att vi ska äta Oumph! till middag...), det är en ny sojaprodukt som jag såg om på en kompis Instagram. Skillnaden mot många andra vegetariska produkter är att det faktiskt har tuggmotstånd, så det blev jag nyfiken på. Det smakade i stort sett ingenting och det var svårt att få marinaden som de tipsade om på förpackningen att liksom fastna, men jag ser potential. Även jag som älskar kött har ju nu insett att världen måste dra ner på köttförbrukningen, så det är väl bara att göra vårt bästa. Vad jag saknar i medierapporteringen däremot är att vi inte kan börja äta en massa mer fisk hur som helst istället, för haven är ju redan överfiskade som det är, men det står det inget om i alla artiklar om köttförbrukningen. Vi köpte ändå entrecôte på extrapris på City Gross idag, för vi älskar entrecôte, men jag skar den i mindre skivor än jag brukar, så det får duga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar