söndag 15 november 2015

Matkaos

Idag röjde jag i vår "flygel" igen, där vi har ouppackade lådor och annat löst krafs, och är mycket nöjd med mig själv. Sen tog jag och Alfred en egen tur till lekplatsen vi upptäckte igår och hade lite egentid. Lilla gullungen.
Väl hemma tvingade jag barnen att stänga av Tjorven-filmen som snurrat stora delar av helgen - vi är alldeles för slapphänta med att låta dem se på film på helgerna... Jag skickade in dem i lekrummet istället för att leta i lådorna efter något de ville leka med, och de hittade lite utklädningsdräkter och luciagrejer. Så Alfred och Lilly tränade lite. :)
Strax innan middagen facetimeade vi med min bästis Emil och hans barn Hilding och Arvid, och barnen tyckte det var så roligt att jag knappt hörde ett ord av vad de sa på andra sidan. Lilly hojtade "Hej hej Emil!" mest hela tiden, Alfred skulle visa upp grejer och Flora skulle prompt hålla telefonen. Så så intellektuellt givande var det inte direkt, men alla var glada, så det var roligt!
När vi skulle äta blev det som vanligt: först ville ingen smaka, sen skulle Alfred gå och kissa (trots att vi bad honom kissa före maten, men då ville han absolut inte och jag orkade inte tjata), och när han kom tillbaka åt han någon tugga och sen sa han att han fick ont i magen så han ville lägga sig på golvet, och istället började han läsa en Max-bok som låg där, och när vi väl fick upp honom vid bordet igen klättrade Flora förstås ner och skulle läsa boken, och då passade Lilly på att smita över till min sida för att sitta i mitt knä, och Alfred försökte sticka igen, och Flora ville också sitta i mitt knä, så jag skulle inte ha någon hand fri för att äta min mat... Jag fick bara nog, så Christopher fick lyfta upp Flora på sin stol och så sa jag med mycket arg röst att nu räcker det! Ni får leka hela dagarna, när vi äter mat ska ni sitta still på era stolar och äta er mat, och lägga av att larva er, nu har jag fått nog!
Efter det var det förstås ingen som ville äta mer på en bra stund, men till slut fick vi i dem lite mer mat, genom att Lilly fick sitta hos mig igen och jag fick mata både Flora och Alfred... Vi har verkligen SÅ misslyckats med att lära våra ungar något som helst bordsskick. Jag har mest tyckt att det varit viktigt att de äter något alls, och om de då sitter på golvet och blir matade så får det vara så, men nu funkar det inte längre. Nu är de såpass stora att de faktiskt får lära sig att sitta still och äta sin mat. Det lär väl inte gå - eller inte lätt åtminstone, men vi måste börja jobba på det, annars blir jag tokig. Om någon har några bra tips för hur vi ska gå tillväga så skriv hemskt gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar