tisdag 10 mars 2015

Vår och magproblem

Jag vågar knappt säga det, men det verkar faktiskt som att våren är här redan (fast jag vet att det kan komma vinterbakslag länge till) så idag var vi ute och lekte efter förskolan igen. Idag fick alla barnen varsin spade och grävde i den pyttelilla sandlådan vi har på gården.
Sen kom vår granne Stefan med sina barn Nora och Mateo och skulle gå och gunga på en liten lekplats tvärsöver gatan, så vi följde med. Lilly tyckte det var jättekul att gunga, men Flora (på bilden) var mycket skeptisk idag. Båda åkte dock rutschkana helt själva och tyckte det var superkul.
Annars idag har vi bokat besiktning av huset till nästa onsdag, plus att en hantverkare ska komma och ge kostnadsförslag på de ändringar vi är sugna på att göra - nu finns det ju förstås en liten risk att besiktningen ska visa på något så dåligt att vi häver köpet, men det hoppas jag verkligen inte ska hända!
Och inatt ställde vi barnen i förskolekö i Landskrona - man fick bara köa för tre olika, och vi hade räknat med fem som det är här i Stockholm, så det blev lite svårt att välja. Vi tog helt enkelt tre som ligger nära huset, men en av dem hade vi i alla fall blivit rekommenderade. Men det är så svårt att välja när man inte kunnat gå dit och hälsa på - den allra närmsta tittade jag i alla fall in på gården på när vi var nere, och den såg fin ut, alltid nåt. Tyvärr sa dock damen på kommunen som jag ringde till att de har för få förskoleplatser i stan, så det känns som en viss risk att vi inte alls kommer få några platser nära huset.
Och så har vi sagt upp de förskoleplatser vi blivit erbjudna i Vellinge och Skanör, samt huset vi skulle hyra i Falsterbo - så det är ju också ett skäl att hoppas att besiktningen går bra... Annars sitter vi på pottkanten med både boende och förskola.
Flyttfirma håller vi på att boka upp också, vi mailar lite fram och tillbaka med en firma som verkar bra. Kvar att boka är flyttstädning, och så måste Alfreds förskoleplats här sägas upp och detaljer måste fixas med kontraktsskrivning och nyckelöverlämning både här och i Landskrona, och vi måste säkert bo på hotell nån natt både här och där precis i samband med flytten. Och tusen småsaker till. Plus att vi ska hinna packa med de här barnen som typ aldrig sover ordentligt så vi inte har någon vuxentid. Det är ju ett projekt det här alltså.
Jag har haft ont i övre delen i magen de två senaste dagarna, så jag undrar om det kanske är lite stressymptom - jag hade magkatarr en gång för länge sen, och jag har för mig att det kändes ungefär sådär. Min mage krånglar i och för sig rent allmänt för tillfället - om någon hängt med här länge minns ni kanske att jag började med Laktulos för magen när jag började med järntabletter under tvillinggraviditeten (jag har alltid haft hård mage, och järntabletter kan ju göra det ännu värre, som om inte en graviditet är tillräckligt besvärlig för tarmarna), och sen har jag bara fortsatt med det. Amning kan ju också ge hård mage, så jag frågade på MVC nån gång om man bara kan fortsätta med Laktulos, och då fick jag veta att det finns äldre som går på Laktulos konstant, så det skulle nog inte vara någon fara. Men när jag för några veckor sen hade extremt gasig mage i lite för många dagar och min mamma sa att hon hört att gaser är en biverkning av Laktulos så googlade jag och läste att långvarig användning av det inte alls är bra för magen, det kan göra att tarmarnas normala funktion blir sämre och man blir beroende. Så jag fick lite panik och drog ner kraftigt på det (det stod att man inte skulle sluta tvärt utan trappa ner) i några dagar, och sen åkte vi till Landskrona och jag struntade i att ta med flaskan, och magen funkade hur bra som helst. När vi kom hem igen blev jag dock hård i magen, så nu försöker jag hitta nån sorts balans med hjälp av katrinplommon, fibrer och vatten. Tyvärr hann jag få (*varning för äckel!*) en jättehemorrojd först som är väldigt öm, irriterande och obehaglig och först nu idag efter flera dagar med eländet har jag köpt Xyloproct så jag förhoppningsvis kan bli av med den. Magen funkar i alla fall bättre, så jag får väl helt enkelt fortsätta gluffa i mig katrinplommon, och hoppas på att magen kommer funka bättre av sig själv när jag någon gång slutar amma. Men jag har visserligen inget större hopp om det, eftersom den strulat i större delen av mitt vuxna liv och jag har provat diverse olika preparat. Men kanske..?

3 kommentarer:

  1. Psylliumfrön!!! Min bästa vän under graviditeten, tillsammans med katrinplommon eller katrinplommonjuice, när min tarmfunktion liksom la av.. :) Kanske kan hjälpa dig nu?

    Håller tummarna för att besiktningen går vägen! Välkommen till(baka) till västkusten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag skrev faktiskt upp härom dagen att jag ska köpa psylliumfrön, jag läste om det nånstans - kul att höra att det funkade för dig!
      Och tack! Var bor ni?

      Radera
    2. Strax utanför Halmstad :)

      Radera