tisdag 3 mars 2015

Mina perfekta ungar

Flora var hos ögonläkare i morse för att vi ibland tycker det ser ut som att hon skelar lite. Det var Christopher som var med henne, så jag ver inte exakt vad de gjorde, men det var tydligen lite ljus och lite tester, och resultatet var att hon inte skelar. Jag hade läst att skelning påverkar synen, så det kändes jätteskönt!
Och ingen annan har blivit smittad av Alfreds förkylning än (fast Lilly har hostat lite ikväll, så kanske nu då), och själv mår han bättre nu, så det är också bra. Därav rubriken: mina perfekta ungar med toppen immunförsvar. ;) Och! Alfreds första natt utan blöja gick perfekt. Men inatt ville han ha blöja igen, det kanske blev en för stor grej för honom igår, så det fick han såklart - vi har ingen brådska med det där.
Däremot har Lilly drivit mig till vansinnets rand idag med sitt glaskrossarfalsettskrik. Hon kör det så fort hon vill nåt, och jag blir knäpp. Jag har provat typ allt utom våld, men inget hjälper, hon lägger bara inte av. Så ikväll körde jag lite "talträning" med henne - när hon kan börja säga vad hon vill kan hon ju sluta gasta - och satte henne vänd mot mig i knät och bad henne säga"ma-ma" när hon sa"ma", och hon gjorde det! Och så mycket beröm som hon fick så var det ju roligt att göra det igen och igen. :) Vi försöker lära dem att säga "älp" när de behöver hjälp också istället för att gallskrika, men det kanske är lite för avancerat än, men vi får väl se - det lät som att Flora försökte igår i alla fall. 
Nu ska jag och mitt ryggskott äta en semla innan läggdags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar