torsdag 5 mars 2015

Två år och en dag sen

Men! Jag glömde ju: igår var det två år sen jag fick positivt graviditetstest!
Alfred var inte med när jag kissade på det, men han försökte sno det från mig när jag kom ut för att visa Christopher. :)
Jag hade ju fått ett tidigt missfall ett par månader tidigare, och sen var det några månader när jag inte hade ägglossning ens (jag gjorde ägglossningstester till leda, det var så sjukt tråkigt att hålla på och kissa på pinne efter pinne, dag efter dag), och så hade jag blivit uppsagd bara ett par dagar innan, och jag hade bestämt mig för att inte ta graviditetstestet riktigt så tidigt som man kunde (man ska ju kunna ta det redan någon dag före beräknad mens, om jag inte minns fel), så jag hann till och med bli yrslig innan jag gjorde testet. Så när det väl visade ett tydligt plus blev jag så glad! Sen var jag förstås orolig under de första tolv veckorna (eller ja, jag nojade ju över det mesta genom hela graviditeten), men det var åtminstone inte så att jag var extra orolig runt tiden för missfallet förra gången, för den gången hade jag inte känt av några graviditetssymptom, men det gjorde jag med råge den här gången. Jag kräktes till och med efter några veckor (två gånger bara ändå, plus att det var riktigt nära några gånger), vilket jag aldrig gjorde med Alfred, och vid KUB-testultraljudet fick jag ju förklaringen till det: jag väntade tvillingar! Men det fick vi inte veta förrän den 25 april.
Så: superglad, men huga vad dåligt jag mådde hela tiden och vad segt det var. Jag är väldigt glad att jag inte behöver göra om det igen.
Annars har vi kaaanske fått klart husköpet idag - eller ja, inte klart för vi har inte fått skriva kontrakt än (det går så långsamt! Vet inte om det är skillnaden mellan Skåne och Stockholm rent allmänt, för här uppe går sånt här på ett par dagar bara, men i Skåne är ju tempot ofta lite långsammare och det kanske gäller för husköp också, eller så är det bara vår säljare...). Men vi har åtminstone kommit överens om köpeskillingen nu efter många om och men, och blivit lovade kontraktsskrivning imorgon klockan halv ett, och den kommer min mamma ta på fullmakt. Men vi vågar inte fira än. Fast vi köpte nya stekpannor idag, och jag köpte en ny dator, för den här börjar bli lite väl trött (har inte unboxat den än dock), så det var väl lite firande ändå, fast kanske mer av att vi har fått handpenningen på vår egen lägenhet.
Och stackars lilla Lilly har blivit förkyld nu. Hon hostar och det syns att hon har jätteont i halsen när hon hostar, och så rinner både näsan och ögonen. Hoppas det inte håller i sig för länge bara.

3 kommentarer:

  1. Och mina tvillingar har just fyllt 15! De har också en storebror. Tre små barn är rätt stojigt. Nuförtiden undrar jag hur jag orkade. Men det gör man ju! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, stojigt kan man lugnt säga! Härligt att höra att man överlever. ;)

      Radera
    2. Haha, ja, stojigt kan man lugnt säga! Härligt att höra att man överlever. ;)

      Radera