måndag 9 mars 2015

Föräldramöte och nya namn

Jag bytte namn på tjejerna idag, till Snora och Pilly. ;) Flora snorade och jag fick inte torka hennes näsa, och Lilly skulle absolut dra ut varenda sko och strumpa i hela lägenheten medan jag försökte klä på henne för att gå ut, så det passade bättre, tyckte jag.
Vi har varit ute mycket i det sköna vårvädret idag igen; först lämnade jag och tjejerna Alfred på förskolan i morse för att Christopher hade klipptid (och söta söta Alfred blev överlycklig för att "det är superroligt när Lilly och Flora leker med mig på gården!"), så då stannade vi ute en stund, sen gick vi till en lekplats alla fyra när vi hämtat Alfred igen. Och de leker så bra tillsammans nu att jag blir alldeles lycklig. Hemma blir det ofta mer bråk när flera vill ha samma leksak eller tjejerna står i vägen för tv:n eller nåt, men ute går det bra för det mesta. 
Nu på kvällen var jag på föräldramöte på förskolan - men kom för sent för att Christopher lyckats glömma bort tiden trots att vi pratat om det tidigare på dagen, så jag blev rätt sur. Kom "bara" tio minuter för sent åtminstone - vad som faktiskt var värre var att det bara var 19 föräldrar där på en förskola med 50-60 barn...
Först presenterade personalen olikheterna mellan de gamla daghemmen och nutidens förskola, och det var både intressant och gav mig ångest över att byta förskola när vi flyttar. Visst, skollagen säger att förskolorna ska jobba pedagogiskt och utifrån de enskilda barnens behov och intressen, men alla gör det ju inte lika bra, och tänk om vi inte hamnar på en bra förskola! Alfred lär sig så oerhört mycket och trivs så bra nu och vi gillar personalen, så åh... jobbigt! En liten tröst är att han antagligen ändå skulle byta avdelning efter sommaren och då skulle det ju bli skillnad i alla fall, men det känns ändå rätt tungt. Fick dock också veta att en av Alfreds bästa kompisar också ska sluta, redan i april, på grund av flytt, så det är väl också "bra" på ett sätt. 
Sommaravslutningen kommer antagligen bli den 28 maj, så då kanske vi ska fundera på att flytta först den 29 maj så Alfred kan vara med på den och få ett naturligt avslut.
Jag pratade med hans nyaste fröken precis när jag skulle gå hem, och det var härligt: hon tycker Alfred är så gosig, och hon berättade att även om han ibland umgås med några lite större stökigare pojkar på den äldre avdelningen (för att hans kompis brukar vara med dem), så brukar han gå undan när de bråkar istället för att hänga på - jag vet att han gjort så tidigare, men det var skönt att höra att det fortsätter på samma sätt. Han är så snäll och go vår lille store pojke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar