lördag 28 mars 2015

Tråkmorsa

Japp, nu har jag blivit det. En sån där tråkig mamma som inte leker med sina barn. Istället städar jag och lagar mat - och om jag ändå leker med barnen städar jag under tiden.
Jag har nämnt det förut, att jag är lite avundsjuk på Christopher för att när han leker med barnen så gör han bara det och släpper allt annat, men jag klarar inte det. När min syster var här härom veckan pratade vi om hennes planerade framtida barn, och hon var redan lite orolig för att pappan skulle bli så mycket roligare, för hon tycker det är så tråkigt att leka med barn, och jag försökte lugna henne med att Louise Hallin har sagt att de flesta mammor leker inte; de gör vardagssysslor tillsammans med barnen, och barnen älskar en (förhoppningsvis) ändå.
Men idag kände jag det så tydligt: klockan var kvart över fem, och eftersom vi ska äta hel ugnsbakad kyckling behövde jag få in den i ugnen, och just då ville Alfred börja leka kurragömma med mig, och jag var bara så tråkig och sa nej - jag blev bara stressad och kunde inte ge honom ens fem minuter först. Men sen bad jag åtminstone om ursäkt och lovade att leka med honom när jag fått in kycklingen i ugnen och röjt undan efter mig. Så sen lekte vi kurragömma, men jag passade på att plocka undan grejer på golvet varje gång jag "räknade" medan Alfred gömde sig, eftersom jag skulle räkna så långt, till "tjugonitti" och "hundraen" och sånt. Men det må väl vara hänt, så länge jag faktiskt leker och han är glad, antar jag. Två flugor i en smäll och sådär.
Jag var förresten med barnen när de skulle bada idag, vilket Christopher oftast är annars (när de badar max en gång i veckan, våra små lortgrisar ;) ). Flora är fortfarande rädd för att bada, 17 månader gammal... Så Flora satt bredvid i mitt knä medan Alfred och Lilly badade (och Lilly står alltid upp och öser vatten och grejar, hon sätter sig aldrig ner). Men när jag tömt ut vattnet och Alfred gått upp men Lilly var kvar och fick hålla i duschslangen medan vattnet strilade långsamt, så vågade sig faktiskt Flora i en stund. Hon tyckte det var roligt i typ två minuter, och sen var det nåt som var läskigt igen, så då passade jag på att tvätta håret på henne, så allt blev ännu värre. Men nu har de åtminstone rent hår. En stund, till middagen, antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar