torsdag 23 juli 2015

Släkt från alla håll och kanter

Det blir många bilder idag. Först på tjejerna som lekte med en docka ute i förrådet, och matade henne med "tårta", sa Lilly.
Sen åkte Christopher och Alfred och hämtade paketet med träglassarna jag beställt! De smakade tydligen tippen-toppen, för Flora och Lilly har gått med dem i munnen halva dagen... Superfina är de i alla fall!
Det blev lite bråk först, för Alfred ansåg att glassarna bara var hans, men efter lite skrik och gråt och allvarliga samtal förstod han att han måste dela med sig till sina syskon, precis som han lärt sig på förskolan: turtagande och att dela med sig är a och o.
Så då kunde vi inviga affären på riktigt! Nu har jag visserligen inte sytt vimplar som Alfred bett om än, och vi har inte gjort en skylt, men affären funkade bra ändå. Först kom Sierra, Camden och Fredrika förbi och "handlade", och sen kom min danske bror Daniel med sin sambo Kate och deras dotter Vigga lagom för att också hinna köpa glass.
Vi gick ner till stranden för att bada, men väl där blåste det halv storm när vi inte hade några träd som skyddade mot vinden, så det blev bara jag som vågade mig i - och Flora och Vigga tordes doppa tårna på trappan.

De stannade bara i ett par timmar för lunch, sen åkte de hem till Köpenhamn.
På eftermiddagen var vi bjudna till min kusin Erik (Agnes pappa), tillsammans med alla mina kusiner med barn, samt Bobby med familj, för tennis, korvgrillning, drinkar och häng. Det var supertrevligt, men för oss blev det förstås mest häng med våra egna små barn och inte så mycket med andra vuxna...
Fast våra barn hängde en hel del med kaninen Mimmi också.
Vi ställde upp oss för släktfoto, och Bobby joggade runt i trädgården för att försöka få bästa fotovinkeln.
Här har vi bara ungefär hälften av den närmsta släkten som bor här i Kärra; några kusiner är bortresta, och generationen över mig var inte med. Om man räknar bara från mamma och hennes tre bröder så är vi 41 personer, som brukar ramla in på alla födelsedagar som inträffar under sommaren, så vi är ju en rätt stor släkt, och på lördag kommer dessutom ett gäng av mammas kusiner från Småland med familjer också (fast inte så många just i år).
Sist en självis på Agnes, mig, Lilly och Flora. (Flora gräver gärna runt i munnen med fingrarna för tillfället, så det kanske är nån ny tand på gång.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar