fredag 24 juli 2015

ALFfären

Här är den, ALFfären! Jag vet inte om det är ett officiellt namn precis, men jag kom på det och tyckte att jag var väldigt fyndig - alltså AlfredLillyFlora-affären.
Från sidan.
Baksidan: extrahyllan och insidan av taket fick bli blå.
Den lille (färgglade) säljaren. De där superfina glassarna dock, de kommer ju driva mig till vansinne... Alla barnen älskar dem, och går med dem i munnen hela tiden, och så släpper de dem överallt, så jag har sprungit och letat glassar halva dagen. Det var väl kanske inte världens smartaste idé att köpa träglassar för nästan 400 spänn, men de är ju så fina!
På eftermiddagen åkte vi in till stan för att köpa riktig glass, och åkte till stället där Stella jobbar, men hon jobbade tyvärr inte just när vi var där. Sen åkte vi till Hajen för att handla mat, och Christopher satte Alfred nere i kundvagnen och Flora uppe i sitsen, och så gick jag och Lilly och hämtade en självskanner. Då fick Lilly syn på de små barnkundvagnarna, så hon fick en sån, och så gick vi in efter de andra.
När Flora fick syn på den började hon skrika, så jag fick smita ut genom/under ingångsspärrarna för att hämta en till. När jag kom med den började Alfred gråta, för han ville också ha en, så det var bara att smita ut igen och vara tacksam för att jag råkade ha tre femmor i plånboken.
Sen hade vi en väldigt stor tom kundvagn och tre väldigt glada barn.
Alfred kan bara inte se normal ut på kort längre...
Hoppa lite hage.
De var väldigt duktiga med sina vagnar: Flora krockade med några hyllor och lade ner några egna saker i sin vagn, men på det hela taget var de glada och nöjda genom åtminstone tre fjärdedelar av affären. Sista biten fick jag och Christopher bära barn och köra småvagnar.
På vägen hem somnade Alfred, och när vi kom fram bad jag Flora ropa på Alfred för att väcka honom, och det gjorde hon: "Atta!"
Jag blev glatt förvånad, för hon säger väldigt sällan ord på begäran, och pratar på det hela taget mindre än Lilly (som idag kläckt ur sig flera nya ord, bl.a. flygplan (typ "ygpa")), och att hon dessutom plötsligt har ett eget namn för Alfred. Lilly säger ju "Wawa" (det är helt etablerat nu), och det har Flora sagt någon enstaka gång också, men inte nu. Jag testade henne några fler gånger under kvällen, och jodå, det är "Atta" som gäller nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar