onsdag 15 juli 2015

Massa nya ord

Oj vad många nya ord det kommer från tjejerna nu! De härmar jättemycket som vi säger, och plötsligt kan de en massa nya ord. Som vanligt kommer jag inte ihåg hälften när jag väl ska skriva om det, men en grej är att Lilly har börjat säga att hon vill springa - Alfred älskar ju att springa och har ofta springtävlingar med Flora och Lilly i trädgården, och uppenbarligen tycker de att det är roligt. "Mina" är annars det vanligast förekommande ordet just nu. ;)
Tjejerna har också lärt sig rörelserna till både "Imse vimse spindel" och "En kulen natt" och älskar dem - eller snarare: Flora älskar "En kulen natt" och Lilly älskar "Imse vimse spindel", och det brukar bli skrik från den ena när jag börjar på ena sången och från den andra när jag börjar på den andra. Men båda tycker det är roligt när jag kittlar dem i slutet av "En kulen natt", så den brukar funka oavsett. Jag insåg härom veckan nämligen att jag inte sjungit för dem på länge, och nu tycker de att det är jätteroligt.
De har också blivit bättre på att samsas om saker: om vi säger att den ena måste vänta för att det är den andras tur just nu, så gör de faktiskt ofta det! För tillfället är det ofta Alfred som är sämst på att vänta på sin tur faktiskt. Och de hjälper varann genom att ta emot varann när de åker rutschkanan i trädgården, det är jättegulligt.
De senaste dagarna har deras syssling Agnes (13 år) lekt med barnen hela dagarna, och de älskar henne! Det är så fint att se, hon är så duktig och försiktig med dem alla tre, och när tjejerna sover middag leker hon med bara Alfred. Tjejerna har förstås lärt sig säga Agnes namn också, men vägrar fortfarande att ens försöka säga sina egna namn. Alfred däremot säger de ibland, som "Wawa".
För min del har jag tränat för första gången på jag vet inte hur många år. Jag köpte en app med 7-minutersträning, som tydligen ska vara så väldigt effektivt, och i lördags körde jag ett dubbelt pass, för det ska vara ännu bättre, och jag tyckte inte det var så jobbigt när jag väl höll på. Men det tyckte tydligen min kropp, för hej vad jag har träningsvärk överallt nu - framför allt i magen. Mina arma magmuskler försvann väl med tvillinggraviditeten och har inte hämtat sig än, så att göra sit-ups och plankan och armhävningar och lite annat på en gång var en hård smäll för dem. Det gjorde till och med ont när Lilly skulle prutta mig på magen igår, haha! Men jag lyckades ändå köra ett pass till igår, fast jag gjorde rygglyft istället för sit-upsen. Mitt mål är att köra tre gånger i veckan nu under sommaren, så får jag se om det ger nån effekt, och så får vi se hur ofta jag hinner efter sommaren när vi inte har daglig hjälp av mamma och släktingar. Och så har jag fått mens igen - så jag har alltså redan varit här i över en månad. Den här gången är den rikligare, och det känns ju lite som fel håll att gå när jag har hormonspiral, men jag hoppas ändå på att det blir mindre och mindre med tiden - den första var kanske inte riktigt riktig eftersom det var den första på två och ett halvt år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar