fredag 17 juli 2015

Gorgeous

Det var vindstilla i förmiddags! Det är så ovanligt den här sommaren att jag blev helt till mig. Tyvärr är det ju inte bara att rusa ner till stranden med tre små barn, så efter att jag först fått väcka tjejerna vid 9 (jag vet, det är så sjukt lyxigt!!) skulle vi ju få i alla frukost och sen borsta tänder, klä på, smörja in och packa strandväskan innan vi kunde komma iväg, och tills dess hade det förstås börjat blåsa lite, men det gav å andra sidan en väldigt tjusig effekt på havet, så det fick väl gå an då. ;)

Fast det var fortfarande väldigt lugnt och fint när vi kom ner. Det hade kommit in en del brännmaneter, men jag och min kusin Erik vadade runt med hinkar och plockade upp alla vi såg så vi kunde bada. (De röda brännmaneterna försökte käka upp de blå, märkte vi på fyra stycken - väldigt intressant.) Agnes brände sig på benet ändå tyvärr, och strax efter fick jag ett stick bak på låret uppe på land - det verkade ha varit en rödmyra och det gjorde så sjukt ont! Alltid är det nåt man ska akta sig för, tydligen.
Framåt eftermiddagen blev det molnigt, och då åkte jag, Christopher och Alfred in till stan (Flora och Lilly stannade hemma med mormor och Agnes) och köpte virke för att bygga en kiosk/affär till barnen. Alfred leker affär superofta (allt kostar "hundranio"), och härom kvällen snubblade jag över en bild på en hembyggd träkiosk, och jag tänkte att en sån ska vi väl klara av att bygga. Vi hann bara såga idag, men jag hoppas vi ska hinna bygga ihop den och kanske även måla den imorgon. Nu ikväll har jag lagt alldeles för mycket pengar på att köpa supersöta träglassar som Alfred ska kunna sälja i kiosken - risken är ju stor att glassarna kommer tappas bort på nolltid, så jag tror inte det var jättesmart att lägga nästan fyrahundra spänn på nio träglassar, men äh... Kunde jag köpa åtta klänningar till mig själv härom veckan får väl våra fina barn vara värda lite fina saker också. Som min mammas amerikanska kusin som kommer hit nästa vecka sa i telefon härom dagen, när hon frågade vad de har för klädstorlekar, och jag sa:
- All my kids are on the small side, så svarade Sandra:
- All your kids are on the gorgeous side!

3 kommentarer:

 1. Oh, spännande med affär/kiosk! Vad var det för länk ni hittade? #nyfiken #letar inspo för nåt kul, lekstuga känns fööör stort projek

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte vilken det var jag hittade först, men om man googlar "bygga kiosk barn" finns det en massa bilder med bra inspiration. Men här hittade jag en massa fina grejer, inklusive de dyra träglassarna jag beställde: http://mia-kinoko.blogspot.se/2014/08/en-glasskiosk.html och här finns en lite mer handgriplig beskrivning: http://www.husohem.se/Fixa/Gor-det-sjalv/Bygg-en-lekaffar-till-barnen/
   Och nu råkade jag just hitta att IKEA har en kiosk i wellpapp för 89 spänn om man vill göra det lite billigare än våran som gick på nära tusen... :D (Skylta heter den)
   Lycka till!

   Radera
  2. Tack för tips! �� ikeas har vi sett, men vill gärna kunna ha nåt lite ute, på altanen eller så (har inte så stort inne) och då känns papp lite dumt. Har dock kompisar som haft den uppe på barnkalas och serverat hamburgare/glass till barnen från den, stor hit!
   Nån trävariant och utomhusfärg får det nog bli �� Tack för inspiration, och kul att se bilderna från när ni fixade den i andra inlägget!

   Radera