måndag 20 juli 2015

Husmorstips, bad och släktmiddag

Här ska ni få mitt bästa husmorsknep, alldeles gratis: kokt hel rödspätta mot diarré. Det är helt magiskt. Mamma lärde sig det av vår husläkare när vi bodde i Danmark när jag var liten, och använde det på oss under vår uppväxt, och idag testade jag det på Alfred, och det funkade! Mamma åkte in till stan och köpte en färsk hel rödspätta, och jag kokade den som den var, inget salt, inga kryddor (mycket viktigt att den är helt au naturel, påpekade mamma att jag ska betona). Sen rensade jag den, och lyckades få i Alfred en del (han sa till och med att det smakade gott, kors i taket). Någon timme senare gick han på toaletten och bajsade en helt normal plutt, efter att ha haft diarré i en och en halv dag. (Han sov jättebra inatt, inga problem alls, men var fortfarande dålig i magen fram tills han fick fisken på eftermiddagen.)
En annan rolig sak som hände idag var när vi var och badade: det vanliga upplägget de senaste dagarna har varit att jag har badat och Flora och Lilly har suttit på bryggan med Agnes, och Alfred har tagit ett snabbt dopp ibland, och Christopher ibland. Första gången vi var nere för att bada idag (det var så blåsigt att vi har hållt oss i trädgården mest) så hoppade Alfred i alldeles själv, utan att jag ens skulle ta emot honom. Andra gången vi var nere vågade Flora plötsligt gå ner några steg på trappan! Hon som brukar vara den mest försiktiga av tjejerna! Lilly vägrade, men Flora vågade. Jag fick skvätta lite vatten på fötterna på henne, men hon lät mig inte lyfta ner henne så hon kunde doppa fötterna (eller snarare, medan jag var i vattnet försökte Christopher, men det tyckte hon inte var roligt alls). Sen badade Christopher och Flora vågade sig ner lite längre och plaskade med händerna och doppade fötterna. Sen gick Christopher hem med Alfred som frös efter sitt bad, och Lilly ville också följa med, men Flora tjoade "ijäjj!" (=igen), så jag fick kliva i vattnet igen, och Flora vågade mer och mer och pekade ut mot några flickor som badade, så jag fick till och med lyfta ut henne och doppa hela benen. Och så fick jag använda rätt ordentlig övertalning för att över huvud taget få henne att vilja gå hem till slut. Min lilla modiga tjej som verkar så försynt! Jag hoppas verkligen hon kommer fortsätta vilja bada, det var så roligt!
Vid sextiden kom Bobby & co för att äta middag hos oss. Min morbror Bernt som bor snett över gatan från oss firade att de är i Sverige genom att hissa både svenska och amerikanska flaggan.
Alla tre barnen var superblyga först, men eftersom hela familjen Anderson är extremt trevliga, glada och öppna tinade de snart upp.

Och plötsligt såg jag att lilla blyga Flora satt och skrattade i Sierras famn. :)

Efter det här försvann Sierras solglasögon... Jag får leta igenom trädgården imorgon.
Och Bobby charmade Alfred totalt!
Alla tre barnen på vinden med min mjukishund Amanda som jag fick när jag fyllde 5 år (för att minska saknaden efter vår riktiga Old English Sheepdog som vi fick lämna efter oss i Danmark), efter att Alfred lekt spöke med Camden. Alfred bestämde vad som skulle lekas, och så fick jag översätta instruktioner till Sierra och Camden, och de var så gulliga och var med på allt han ville, och alla våra barn hade hur roligt som helst. :) De är kvar i Sverige hela veckan (vi har stor släktträff på lördag), så jag hoppas vi kommer hinna spendera mycket tid med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar