torsdag 30 juli 2015

Cykelsitspremiär och bad

Lilly var oerhört peppad och kunde inte riktigt vänta på att få bada balja i morse när Alfred kom på idén. :)
Christopher och Alfred åkte iväg en sväng idag på eftermiddagen, och Lilly tjatade om "bil" för hon hade velat åka med. Istället provade jag att pumpa min storasysters gamla cykel med en barnsits på, som ingen har använt sen Stella var liten, så 14-15 år, med andra ord. Men otroligt nog gick det att pumpa däcken - luften kanske pyser ut så småningom, men de höll så länge jag använde den i alla fall. Lilly fick prova att inviga den iförd Alfreds lite för stora hjälm och hon tyckte det var jätteroligt! Jag ledde runt cykeln lite på gräsmattan, och sen fick Flora prova, och sen Lilly igen, och då tog vi en liten kort riktig cykeltur på gatan. Jag fick åka några rundor med båda tjejerna för de tyckte det var så roligt, så jag får nog ge mig ut och cykla med dem en och en ibland.
För att få bort dem från cykeln fick jag muta dem först med glass och sen med vattenlek, så jag tog ut en hink med vatten på altanen. Flora försökte direkt kliva i den (hon doppade faktiskt tårna i baljan på morgonen också, helt frivilligt), så snart fick jag hämta en hink till för att de inte skulle behöva bråka om att få plats.
Och Flora, som i hela sitt liv varit livrädd för att bada balja har riktigt tuffat till sig!
Ja, där är Flora. :)
Och när vi senare gick ner till stranden för att bada vågade sig både Flora och Lilly ner på trappan och plaskade med både ben och händer, och Alfred bara kastade sig i och simmade ut på det riktigt djupa (det brukar gå till bröstet på mig utanför bryggan, men det var så extremt högt vatten idag att bara min hand stack upp när jag sjönk ner för att kolla hur djupt det var). Hade det varit en fin sommar så vi kunnat bada oftare hade nog Alfred kunnat lära sig simma utan simdyna i sommar! Men nu har vi ju Kreta i oktober att se fram emot, så det kanske kan bli då istället. Att tjejerna vågar mer och mer nu också är också roligt, så de ska nog kunna bada då med! Idag ökade priset ännu en tusenlapp på resan, när vår resebyrådam hittade en lägenhet på markplan med poolutsikt istället för den med ospecificerad utsikt, så jag har fortfarande lite ångest över pengarna. Det blir åtminstone 10 000:- dyrare än jag tänkt, men...
Alla vi vuxna har varit supertrötta idag; jag på grund av för mycket nattamning och omlottvaknande barn, men Christopher och mamma vet jag inte riktigt varför - så det har varit lite grinigt idag tyvärr. Christopher har planerat att åka till Landskrona nästa vecka, men jag hade typ glömt det, så när jag ställdes inför det faktumet när han nämnde det idag och sen berättade för mamma att jag och barnen ska vara här utan Christopher nästa vecka och behöver hennes hjälp, plus att Christopher ska spela golf imorgon förmiddag blev allt smått irriterat. Så jag hoppas på lite bättre sömn inatt så alla kan vara gladare imorgon... Jag väntar bara på att vår hemgjorda vildhallonglass ska bli färdig, sen ska jag gå och lägga mig, för jag har till och med känt lite yrseltendenser idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar