onsdag 10 juni 2015

Tvåordsmening!

"Mommo dä!" sa Lilly i morse. En tvåordsmening! Hon slog till med ett "Mamma dä" lite senare också.
Nu har vi varit ifrån Christopher i sex dagar redan, och det har gått fort, känns det som. Vi Facetimar med honom nästan varje dag, och barnen tycker det är roligt. Idag tog tjejerna fram en av hans skor som står i hallen och hojtade "pappa!" och Flora började dansa "pappa kommer tillbaka"-dansen, så de är i alla fall inte oroliga för att han är borta för gott. :) Och nu är det bara två dagar kvar tills han kommer - på fredag ska mamma nämligen hem till Helsingborg för lite bokade grejer fram till söndag, och eftersom jag inte pallar att vara ensam med alla tre barnen särskilt länge kommer Christopher tillbaka då, även om han nog först tänkt stanna till söndag, innan vi visste att mamma skulle iväg. Om han inte hinner färdigt med det han tänkt i huset tills dess får han väl åka tillbaka någon dag i nästa vecka.
Idag har det varit soligt och fint igen, men blåsigt och rätt kallt, men vi har varit ute mycket ändå.
När Alfred vill springtävla brukar han ställa sig i startposition, som jag lärt honom, och tjejerna försöker också och sätter sig på huk, men idag utvecklade Flora sin startteknik genom att lägga sig på mage, och de andra hängde på. :) Alfred kunde jag dock snabbt lära att det inte var så effektivt...
Tjejerna går barfota mest, och när vi var inne i mina kusiners trädgård bredvid, där de har både gunga och studsmatta, trampade stackars Flora på en liten liten brännässla. Innan jag såg vad som hänt och jag satte mig på knä bredvid henne för att kolla varför hon grät så satte jag såklart knät på en annan liten brännässla bredvid... Jag läste just igår att man kan ta kortisonsalva på getingstick (fast det gör vi aldrig, ammoniak på en bomullstuss är det absolut mest effektiva mot getingstick), och jag har aldrig lyckats hitta något som kan lindra brännässleblåsor, så vi gick in och jag testade att smörja oss med Mildison. Flora hade bränt sig mitt i hålfoten, där man har som känsligast hud, och det var många vita prickar. Jag kände dock ingen effekt alls av Mildisonen, men så kom jag på att mamma har en flaska 100%-ig Aloe Vera-saft som vi köpte varsin av när vi var på Teneriffa för ett par år sedan, så jag smorde på det, och vips blev det bra!
Vi har förresten upptäckt att Flora kan sitta stadigt på en vanlig gunga redan - det lärde sig Alfred ganska nyss - och Lilly kan hoppa jämfota på studsmattan! Mina små genier. Lilly säger "appa!" när hon vill till studsmattan och hoppa.
På Lilly kör vi nu tvåfrontsattack mot molluskerna hon fick i ena knävecket för någon månad sen. På Alfred fick vi bort mollusker genom att badda med alsolsprit två gånger om dagen i några veckor, men på Lilly verkar det inte funka (jag upptäckte dessutom två nya pyttesmå på magen härom dagen), så nu har jag köpt en salva som heter Cicaplast, som en i tvillinggruppen rekommenderade, och började smörja på det också igår. Nu när vi är barbenta så mycket vill jag verkligen bli av med dem.
Det var krångel med Flora vid läggning ikväll igen - det är verkligen besvärligt att lägga dem utan att ta till brösten, men jag känner att det är värt det på nätterna, det är lättare att få dem att somna om utan att ta brösten på nätterna när de somnat utan. Men Flora fick somna i knät på mormor idag, för hon bara vägrade somna inne i sängen... Hoppas det går över snart. Ett skäl till till att dra ner på amningen är att jag fick ont i höger bröstvårta i natt, och när jag vaknade såg jag att det var en vit fläck på den. Det såg ut som att det blivit en liten blåsa där det fastnat mjölk i, så jag steriliserade en synål och stack i den förut, men då såg jag att det typ var död hud bara... Jättekonstigt. Så det är väl bra om den får vila lite.
Och just det! Idag för två år sedan var det en stoooor dag: rutinultraljudsdagen! Dagen då jag kunde sluta noja på fulltid, och dagen då vi fick veta att det var två friska flickor i min mage. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar