fredag 19 juni 2015

Midsommarafton!

Midsommaraftonen började alldeles utmärkt: vi sov till lite efter åtta (jag sov med Flora, och Lilly kom inte in till oss förrän efter sju nån gång), det gjorde inte ont i ryggen när jag låg ner och när jag vaknade var jag nästan inte sned längre!
Tyvärr höll det inte i sig mer än en liten stund, och sen började det göra svinont igen, och idag gjorde det ont högre upp i ryggen också, men det kändes mer som trötthet av att gå som Quasimodo och försöka hålla mig upprätt - jag har alltid svankat mycket, men nu kan jag inte det, utan istället putar magen ut och rumpan in och jag går och knäar och lutar mig lätt framåt. Igår var det inga större problem att gå även fast det gjorde ont, men idag har det varit så fruktansvärt jobbigt att ens stå upp, så jag har varit tvungen att sitta och ligga mellan varven.
På förmiddagen klippte jag i alla fall Alfreds hår efter att han duschat med mig, och det blev bra, och han var duktig och satt still precis så länge som det behövdes. Tjejerna ville verkligen inte duscha och jag orkade inte bråka med dem om det idag när jag är så klen.
De lekte med nya trädgårdskorgen som vi köpte igår - den kommer nog användas mer till lek än jobb, men det anade jag redan när jag valde den.
När vi bytt om för midsommarfirandet på stranden försökte jag få på barnen blomsterhårskenorna mamma köpt åt oss, och de blev så söta, men alla slet av sig dem direkt, och jag fick kämpa för att hinna ta kort på dem ens.
När de får titta själva i mobilen går det lättare att få ta kort. Här är Flora.
Som sen gick och pussade sin syster. :)
Men Lilly var lite butter. Fast hon tyckte det var lite roligt att ta ungefär femtio självisar.
Vädret hade varit fint hela dagen; varvat sol och mulet, men tjugo i fyra (firandet på stranden började fyra) öppnade sig himlen och regnet började vräka ner. Det lugnade sig typ två minuter i fyra lagom tills vi fått på hela gänget regnkläder.
Jag hade på mig en bylsig klänning (väldigt fin dock) för att det inte skulle synas att jag är sned och går och kutar, och så blev det tre nyanser av gult på grund av regnet.
Alfred skulle få fiska i fiskdamm, och då ville förstås Lilly också.
Och Flora fick också, men ville ha pappas hjälp.
När firandet var slut, vi hade minglat med släkten och jag inte pallade att stå upp längre gick vi hem, och jag hängde mot altanräcket och tittade på när barnen jagade bubblor i trädgården.
Och nu har även tjejerna börjat hoppa i soffan, som Alfred haft som favoritsysselsättning här i flera år.
Innan läggdags stod barnen i fönstret vid soffan och tittade på en skogsduva i trädgården. Vi har ett skogsduvepar som tydligen bor vid vårt hus, och ibland sitter de på vårt altanräcke och myser och pussas. Igår hade de värsta triangeldramat där de satt och pussades (eller vad de nu gör när de tar näbbarna mot varann) och jag tror att de till och med parade sig lite snabbt, men sen kom en tredje fågel och började bråka tills de flög iväg. Det är väldigt gulligt det här med trogna fågelpar, tycker jag.
Och gulligt är det förstås också att även Flora har lite lockar i nacken. :)
Nu är det en av mina favoritfilmer på tv - den går typ jämt, men nu var det länge sen jag såg den: "Forgetting Sarah Marshall" ("Dumpad") - väldigt rolig och lättsam. Så hej då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar