torsdag 4 juni 2015

Första dagen i sommarstugan

Det är ju fortfarande inte varmt, men det var fantastiskt soligt och fint idag, så vi har spenderat i stort sett hela dagen utomhus - förutom när jag och Alfred var och handlade mat inne i stan och fick träffa min systerdotter Stella, som hade håltimme, en snabbis, och Christopher som var på IKEA och sen i Göteborg för att köpa en ny begagnad tvillingvagn och var borta nästan hela dagen på grund av trafikköer.
Först var vi i trädgården och åkte rutschkana och lite annat roligt.

Men när vi varit och kollat brevlådan fortsatte vi ner till stranden; mormor gick i förväg med barnen medan jag sprang in och hämtade tröjor, och de hade hunnit nästan hela vägen ner till stranden innan jag kom ikapp. De var så fina att jag höll mig bakom lite till och tog kort.
"Dä mamma!"
Vi kastade lite sten i vattnet, som var brunt och grumligt för att det blåst så mycket på sistone. Sen gick vi vidare till "första stranden", från "andra stranden" som vi var på (det ligger två bryggor utmed vår gata), och när vi kom fram sa jag "Här är inte vattnet lika brunt och äckligt", varpå Alfred sa "Här är det inte brunt och äckligt, här är det bara blått och gott!" :)
Fast lite grumligt var det ändå, men jag var tvungen att gå i på trappan och känna hur kallt det var, och Lilly var modig nog att också ta av sig sandalerna och känna efter, medan Flora höll skorna på och stannade ett trappsteg över vattenytan. Alfred kände med händerna.

Alfred är inne i en period där han gärna är med på kort, men vägrar sitta fint och le, utan ska bara göra grimaser.
Vink vink!
Alfred klättrade upp på en hög sten, och Lilly fick lite hjälp av mormor för att också komma upp.
Efter strandutflykten blev det mellanmål utomhus! Här hade vi bara småbarnsstolarna, men Christopher köpte nya höga barnstolar på IKEA, så nu har alla tre barnen IKEAs stol Urban här. Tjejerna klagade visserligen inte på att få sitta i Antilop igen, men vi tyckte det var lika bra att köpa nya stolar direkt, eftersom vi inte kommer kunna åka dit medan Christopher är hemma i huset för att vi bara får in två barnstolar i mammas bil, och vi ville förekomma gnäll.
Lilly blir lockigare och lockigare i håret!
Till slut kom Christopher hem med den nya vagnen, en Baby Jogger City Mini, och tjejerna gillade den skarpt direkt! Jag föredrar att ha dem vända mot mig, och det har de inte haft något emot hittills, men den bakåtvända breda vagnen vi har nu är så oerhört stor och klumpig att vi inte kan ta med den i bilen. Den här vagnen, och den nyare modellen City Mini GT, har väldigt många i tvillinggruppen rekommenderat, så när vi hittade en billigt på Blocket slog vi till, och tänkte att vi testar. Baby Jogger håller på med en ny modell av tvillingsulky som är vändbar (Vue Double), men tydligen har de råkat ut för några problem så den har blivit försenad, tråkigt nog. Så nu fick det bli en framåtvänd ändå i sommar. Vi tog inte med någon av vagnarna hit nämligen, för City Selecten tyckte jag var lite dum att ha när vi ska till stranden sen, då tänker jag att det är roligare för dem att få sitta bredvid varann.
Sen åkte Christopher hem med planen att lämna oss i tio dagar. Tråkigt, men det får gå, vi har ju hjälp av min mamma. Jag hoppas bara det blir lite varmare snart, men prognosen visar på 13-14 grader i tio dagar framåt fortfarande, med några få undantag, helt sjukt.

2 kommentarer:

  1. Du får värna recensera vagnen ni köpt, framöver! Vi har en Bugaboo Donkey idag och är nöjda med den, men den är lite för meckig att få in i bilen. Jag gillar tanken på enhandsgreppet på babyjoggern :) Dock tvekar jag också eftersom den bara är framåtvänd. Jag är inte helt redo för det känner jag. Frågan är hur lång tid det kan ta för Vue double att komma ut på marknaden... Den lät intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skrev till Baby Jogger på Facebook och frågade för ett tag sen, och fick bara svaret att "mer information kommer i höst". Det är så sjukt irriterande! Jag kan inte fatta att det inte finns fler bakåtvända vagnar, både för tvillingar och enlingar!
      Nu var ju mamma ute och gick med vagnen idag, men hon sa att den gick bra att köra, och tjejerna tyckte det var superroligt att sitta i den, men mamma gillade inte att hon inte kunde se dem, och det vet jag att jag kommer tycka är jobbigt också. Men Baby Jogger är verkligen bäst på att fälla ihop vagnar, det är bara att dra i mitten så fälls den, precis som City Selecten. Sen säger folk i min tvillinggrupp att City Mini GT är snäppet bättre än den här, men den är mycket dyrare även begagnad än så länge.
      Men jag återkommer med mer synpunkter när vi haft den ett tag!

      Radera