måndag 1 juni 2015

Matsafari, typ

Idag har jag gjort min egen lilla variant av matsafari: en extraprisjägartants variant, som innebar att gå och kolla in var City Gross, ICA Kvantum, Netto, Lidl och den asiatiska mataffären ligger. :) Jag skulle ändå ut och gå med tjejerna för att sova, så jag tog en runda runt stan (den är ju inte så stor) - men först gick jag till Citadellet och havet, som bara ligger drygt fem minuters promenad bort om man går raka vägen, fast jag kunde tyvärr inte njuta så mycket av utsikten för jag blev fast i en messenger-konversation med vår numera f.d. BRF-ordförande som hjälpte oss med en grej i lägenheten i sista minuten innan betalningen från nya ägarna gick igenom idag. Men ändå: havet, fem minuter från oss!
Sen vidare mot City Gross, som ligger sådär 10 minuters gångväg bort, och mittemot ligger en ost- och delikatessbutik - yay! Jag gick inte in någonstans eftersom jag inte ville att tjejerna skulle vakna dock, så det får bli fler upptäcktsfärder. Och jag såg så många fina hus på vägen!
Det är verkligen en pittoresk liten stad det här, och hittills känns det jättebra att ha flyttat hit.
När jag började närma mig hemma igen gick jag in på en indisk restaurang och en thairestaurang och tog take away-menyer, och båda var billiga och verkade trevliga. Det ligger också ett smørrebrødställe i närheten, men det var stängt måndagar och söndagar, så dit får jag gå tillbaka för att ta en meny.
På eftermiddagen gav vi oss på att försöka klippa det enormt långa gräset i trädgården (vår trädgård! Vi har en trädgård!), och det var lite småtrögt med handjagaren vi fick ta över från förra ägaren.
Liten tjej, högt gräs.
Lilly har varit på mycket bättre humör idag. Vi har varit noggrannare med att få i henne mat idag, så det var nog förhoppningsvis mest bara hunger som gjorde att hon var helt skogstokig igår. Visst, hon ville absolut varken sätta sig i vagnen eller gå ur den idag, och hon har ett sabla humör (det har de båda två, det har de nog tyvärr fått från sin inte så väna mor), men det var i alla fall mer hanterbart idag. Flora passade istället på att vara skrikig idag - hon blev smått hysterisk när jag klippte gräset för hon absolut var tvungen att vara i min famn då, och vid middagen. Men det är som vanligt - det är inte många måltider jag fått äta utan ett barn i knät de senaste 19 månaderna, kan jag lugnt säga.
Idag har Christopher börjat riva ner den fula fondtapeten i lekrummet, och snickaren har varit här och tittat på vad vi behöver hjälp med, men de kan tyvärr inte börja förrän nästa vecka pga sjukdom och för mycket regn som försenat andra projekt (de skulle börjat nu i veckan egentligen). Men det börjar hända grejer i alla fall, och det känns roligt. Nu väntar jag bara på att det ska bli lite varmare, då åker jag och barnen till stugan och mormor så kan de snickra på här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar