tisdag 30 juni 2015

Strandpremiär!

Äntligen strandväder idag!! (Fast oh så dåligt samvete jag fick nu ikväll när jag såg att jag slarvade när jag smorde in Lilly så båda hennes axlar är röda... Dåååålig mamma!!)
Jag har gått omkring och känt mig lite småsur av och till på sistone, och det har nog varit för att vädret har varit så störigt (har det varit soligt har det ju varit kallt och blåsigt), men idag när vi äntligen kunde vara på stranden kände jag mig mycket gladare. Plus att jag hade tid att prata lite ensam med Emil och sen dessutom fick ligga och sola alldeles ensam en hel timme och ta det lite lugnt. Men innan de andra gick hem var barnen och tittade lite i en hink med krabbor som en familj bredvid oss hade, och mamman sa till Alfred att han kunde få vara med när de skulle släppa ut dem i havet igen, och en stund senare kom de två rätt så stora pojkarna och frågade om vi skulle med och titta, och jag tyckte det var så gulligt att de brydde sig om att säga till Alfred!
Vi har ju tur som är lediga så mycket i år igen att vi kan vänta på att vädret ska bli bättre, men schöven vad deppigt det är när man bara har några få veckors semester och vädret är dåligt flera veckor i sträck!
På eftermiddagen åkte vi in till Lysekil och gick en liten promenad i ett gammalt kvarter som var superpittoreskt. 


Emil och Arvid och jag och Flora.
Blomsterflickor. 
Sen åt vi middag på Norra Hamnen 5, där jag och Christopher och barn/barnen ätit en gång per sommar de senaste fyra åren. Det var förstås lite mer kaos i år med fem barn som inte satt still (plus att vår servitör glömde bort Christophers mat), men jag tycker det gick rätt bra ändå, och maten var god.
Imorgon åker Emil & co igen, så då blir vi ensamma här, och vädret verkar fortsätta vara fint i några dagar till, så imorgon blir det full UV-mundering på Lilly och så ner till stranden igen (och träna Flora på att inte vara livrädd för att nudda sanden).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar