onsdag 3 juni 2015

Hej då till huset på ett tag

Nu har vi åkt till sommarstugan utanför Varberg. Jag älskar att vara här, men den här våren/sommaren med det otroligt konstiga kalla vädret (12-14 grader i början av juni?! Ursäkta?) hade jag nästan hellre varit kvar och fixat i huset, men Christopher vill komma igång och bygga och riva och dona, och det går lättare när inte barnen är där, så det får bli bra. Men jag är glad att jag redan trivs så bra att jag inte vill åka ifrån vårt hus. :)
I morse skulle jag gå till en ICA Nära som ligger ett par hundra meter bort för att köpa juice, och på hallmattan när jag kom ner hade vi fått en lokaltidning, som på framsidan hade en liten annons där det stod "Nu finns det langos även i Landskrona!" och en rabattkupong. Langos är sånt som jag bara ätit på festivaler av olika slag, främst på Hultsfred, och jag och en gammal kollega hade en liten gemensam langosförtjusning, så jag tyckte det var så roligt - jag har aldrig ens sett ett langosställe i Stockholm, men i lilla Landskrona kan jag nu äta langos när jag vill!
De här små gullungarna roade sig i trapporna i morse. De har inte visat upp någon som helst oro efter flytten, utan verkar bara trivas i huset, och det är så skönt!
Lilly
Flora
Alfred
Till lunch bestämde vi oss för att testa thaistället i närheten, och det visade sig att fram till klockan två kostade det bara 60:- inklusive dricka (standardpris 65:- för en rätt med kyckling annars), och det är ju så fantastiskt billigt! Ägaren hade dessutom ont om växel, så jag fick tio kronor i kredit; "Du ger mig tio kronor extra nästa gång". Börjar gilla den här småstadsgrejen. ;) Jag och Alfred gick också in på smørrebrødstället jag nämnde härom dagen, och det såg helt grymt ut (dvs det såg ut som i Danmark), och de kostade bara 20 kronor styck, så det får bli nästa gång jag ska köpa lunch. Mycket om mat här, men det är ungefär det enda intresse jag har tid med nu för tiden.
Större delen av dagen i övrigt har jag packat inför en sommar i stugan, och eftersom det mesta fortfarande är nerpackat i lådor har jag packat som en irrationell galning - jag har inte en aning om vad jag packat med mig... För mycket och för lite samtidigt, har jag en känsla av.
Sen åkte vi, och för oss som är vana att det tar oss mellan fem (utan barn) och åtta timmar (med barn och mycket trafik) att komma hit var det helt underbart att det inte ens tog två timmar! I fortsättningen kan vi ju åka upp över en vanlig helg, vilket varit i stort sett omöjligt från Stockholm.
Bredbandet vi hade i Stockholm har vi flyttat hit över sommaren, och det skulle funka när vi kom, men det gjorde det så klart inte, och nu ska de skicka oss ett nytt modem, så ikväll får jag internetdela via mobilen. Hoppas det löser sig snart.
Här är förresten bilderna jag nämnde igår! Också i trappan, som barnen verkar gilla mycket. Flora snodde min mobil när jag försökte fota henne, och vinkade glatt till pappa som fick komma med stora kameran istället.



Lilly kom upp efter en liten stund.
Nu: sova! Mamma upplyste mig nyss om att det är fullmåne, så det kan bli orolig sömn inatt - ibland reagerar barnen kraftigt på fullmånen, men inte alltid. Jag hoppas på en lugn natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar