måndag 15 juni 2015

Flora-snora

Då var det Floras tur att bli sjuk. Det började ju med Lilly, och efter ungefär fem dagar blev Alfred förkyld, och sen tog det fem dagar innan Flora blev sjuk. Det kommer bli långa vab-perioder om de ska fortsätta så... Både Lilly och Alfred klarade förkylningarna bra ändå; Alfred var lite hängig en dag, och Lilly var pigg även när hon snorade som värst, men Flora mår inget vidare. Det började med att hon hostade en del på dagen igår, och vid halv tolv igår kväll fick hon en krupphostattack så jag tog upp henne. Tack och lov för 1177.se alltså! Hon har haft tendenser till krupphosta tidigare, så jag har redan läst om det, även om det inte varit så illa, så jag visste att det inte brukar vara någon fara, och hade för mig att det är bra med sval luft, så igår kväll beordrade jag Christopher att läsa högt för mig när jag stod med Flora i famnen och lugnade henne. Och ja, jag gjorde rätt som tog upp henne: man ska hålla barnet upprätt och gärna gå ut i sval luft (inga problem den här sommaren...), för då minskar svullnaden i luftrören som orsakar hostan, och så ska man lugna barnet för annars blir hostan värre. Så snart blev hon bättre, och sen fick hon sova intill mig hela natten.
Men på morgonen vaknade hon med feber och en massa snor - hon är så söt när hon är snorig, hon går och sniffar med sin lilla näsa. Men tyvärr gör hon som alla mina tre barn: torkar sig om näsan med handen millisekunden innan jag hinner dit med papper - varenda gång...
Framåt eftermiddagen var hon riktigt hängig och ledsen, och hostade så hon kräktes upp bröstmjölken hon precis fått i sig, och höll på att somna på min arm i soffan. Jag gav henne en Alvedon-supp efter att ha kollat tempen - den var "bara" 39,2, men sådär dåligt ska man ju inte behöva må, så hon fick en. Sen gick mamma ut och gick med henne i vagnen en stund, och när hon vaknade efter 40 minuter var hon åtminstone lite piggare och gladare. Sen fick alla tre barnen pinnglass så hon fick i sig något, och vid middagen åt hon faktiskt en del åtminstone.
Det är en supervacker kväll ikväll, där vinden äntligen har lagt sig, men kallt och med dramatiska moln.
Barnen smet ut en liten stund innan läggdags. Jag lade tjejerna och mormor lade Alfred, och alla somnade på nolltid, men sen vaknade Flora två gånger inom en kvart, så nu har hon just fått komma upp och sitta i mormors knä en stund medan jag skriver, och sen ska jag gå och tvätta mig och lägga mig med henne. Christopher har åkt till Landskrona, så jag sover med både Flora och Lilly i natt igen och Alfred med mormor, så det lär väl bli dåligt med sömn för mig igen, så bäst att jag skyndar mig i säng. Hoppas verkligen att Flora mår bättre imorgon när jag ska vara ensam med barnen större delen av dagen, annars blir det inte vidare kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar