lördag 6 juni 2015

Nationaldag, dopdag och kalasdag

För ett år sen idag döpte vi Flora och Lilly!
I år var vi på ett annat kalas, då min morbror Bills fru Ingrid fyller 75 imorgon. Ingrid var Sveriges Lucia 1960 och var oerhört tjusig!
(Det är hon förresten fortfarande, tjusig alltså.)
Innan kalaset lekte Alfred med sin syssling Maja och hennes kusin Ebba (hon som han lekte med igår också), och Flora och Lilly hjälpte mig att göra pannkakssmet, som mormor sen fick steka upp. Lilly sa "pallen" när hon ville komma upp! Det kommer fler och fler ord nu. Fast mest säger hon "nä-ä" och sticker ut tungan lite när hon säger det, det ser så roligt ut. Flora har börjat säga "uh-oh", till exempel när hon tappar något.
Jag, som har börjat gå upp lite i vikt igen efter den intensivaste amningsperioden, tog på mig en ny klänning, och insåg att jag visst är rätt smal ändå. Och förresten, det där med att gynekologen förra veckan sa att det inte är för att jag ammar som jag inte har mens än, utan för att jag har hormonspiral, så att han alltså trodde att jag haft mens ett tag redan - han hade nog fel, för igår plötsligt kom det lite blod när jag torkade mig på toa, så jag tror nog att det var min första mens faktiskt, och att jag fick den där gulkroppscystan för att det var min första ägglossning på nästan två och ett halvt år. Det har kommit lite blod några gånger idag också, men det är så lite att det inte ens kommit på trosskyddet, så det är ju extremt lindrigt, vilket är väldigt trevligt. Mina bröstvårtor har varit ömma i över en vecka också, så det har gjort ont när tjejerna ammat, men nu börjar det bli bättre, så det har väl också hängt ihop med mensen, antar jag.

Coola Flora redo för kalas!
Min tjusiga mamma på väg till kalaset
Lilly luktade på blommor, fast jag tror att hon egentligen mest pussade dem.
Tjejerna var förstås mycket beundrade av alla gäster för de är så söta. :) Och de var på toppenhumör hela tiden, trots att Lilly är snorig och lite febrig idag också - de var bara lite blyga i början när det var en massa folk de inte kände igen, men det tog bara en liten stund så vågade de springa runt överallt. Alfred försvann snabbt iväg och lekte med sina sysslingar Olle och Lisa (12 och 10 år), vilket jag tyckte var så roligt, för de har egentligen aldrig lekt ihop förut, men i år kommer vi vara här i stugan länge samtidigt så de förhoppningsvis kan leka lite mer. De är alltså Bill och Ingrids barnbarn, min kusin Beatas barn, och de bor lite längre bort än mina andra fyra kusiner och deras barn, men det är bara sådär tio minuters promenad ändå, och de är ofta på samma strand som vi ändå.
När båda ville prova Alfreds sommarvagn blev det dock lite gnäll för första och enda gången under hela kalaset, för att båda ville sitta längst fram, men så fick de ju inte plats i en enkelvagn.
Sen gick vi och kollade till Alfred, som hade springtävling med Lisa.
Och tjejerna fick vara med och leka, efter lite initialt bråk om vem som skulle få ha vilken boll.
Lilly testade att sätta sig på fotbollen.
Och när Flora tog över fick hon prova att sätta sig på en pingisboll istället. Kan man sitta på en boll kan man väl sitta på en annan?
Sen tog Lisa fram sin drillstav och pom poms, för hon är med i Fristads Drill och ska ha uppvisning imorgon, och Alfred tyckte de såg ut som trollstavar och tyckte det var jätteroligt.
Så det var ett toppenkalas och alla barnen somnade som stockar när vi kom hem. Hoppas på en bättre natt inatt, för natten till idag var som ett dåligt skämt där alla tre barnen turades om att vakna ungefär en gång i kvarten fram till femtiden då jag äntligen fick sova lite längre för att då låg alla på mig och var lugna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar