söndag 8 februari 2015

Stora visningsdagen!

Medan lägenheten såg ut såhär åkte vi iväg och lunchade och fikade! Ett jättetack till min syster Johanna och hennes sambo Victor som kom vid tiotiden i morse och hjälpte oss få det sista i ordning: Johanna lekte med barnen och Victor bar och städade medan jag och Christopher rusade runt och gjorde allt det vi inte hunnit klart innan, vilket som alltid var mer än man trodde - men vi blev klara! Barnen var ute ur lägenheten med Johanna och Victor kvart i tolv, och jag och Christopher var ute en minut i tolv... Vi hann!
Vårt fina kök.
Köket ut mot vardagsrummet (bilden tog jag när vi kom hem och tjejerna direkt började riva ut leksaker).

Vardagsrummet

Sovrummet, utan spjälsängarna som brukar stå på var sida om vår säng. Och klädställningen brukar vara betydligt fullare än såhär - bara de finaste klänningarna fick vara kvar som pynt.
Jag hade letat som en liten tok efter något ställe där vi kunde äta brunch (efter jag varit ute och gått med tjejerna så de skulle få sova, och Christopher och Alfred åkte och slängde skräp och skulle sen åka pulka), men tydligen har varenda sabla hotell i normal prisklass stängt sina bruncher - mindre ställen än hotell kändes bara jobbigt med alla barn. Men igår kväll - just det, det skrev jag ju igår kväll! I alla fall: Erika kan berika inspirerade mig ju till Ulriksdal, så jag skickade en bokningsförfrågan till afternoon tea, men i förmiddags fick jag ett mail om att det var fullbokat. :( Vi åkte dit ändå, och letade oss fram till trädgårdscafét (skyltningen lämnade en hel del övrigt att önska, kan jag meddela, och i minusgrader och alldeles för kall vind var det rätt sabla segt innan vi hittade dit). Vi plockade åt oss varsin smörgås och pannkakor åt barnen, och så bestämde jag att vi inte skulle snåla på fikat, så vi tog en bit choklad- och rödbetskaka, en bit Budapeststubbe, en marängig äppelkaka och e - här blev jag avbruten av att Flora ramlade ur sängen inne i sovrummet! Hon var antagligen på väg ut till oss när hon vaknat till, men ramlade när hon skulle klättra ner. Den där lilla stackaren och hennes huvud alltså. Men hon verkar okej, vi får hålla koll på henne under natten.
Hur som helst: en marängig äppelkaka och en kladdig chokladkaka med cocostäcke. Det var gott.

Jag fick lite semester när båda tjejerna plötsligt ville över till Christopher när de ätit färdigt. Här spanar de på våra bordsgrannars hund. Barnen charmade alla som satt runt oss, det var väldigt roligt.


Kolla Floras fötter! Det var inte direkt rent på golvet, men hennes fotavtryck genom strumpbyxorna blev ju väldigt väldigt gulliga.





Mycket intressant med krukor med saker i...


Efter vi ätit tittade vi på lite blommor och gick sen tillbaka till bilen och tog ut pulkan (Alfred åkte inget innan för det var för kallt och han var trött), och så åkte jag och Alfred lite pulka i en backe nära bilen - lille gullige Alfred tyckte det var roligast när jag åkte själv och han rullade bredvid. :)
På det hela taget hade vi en mycket trevlig dag, det var ett tag sen vi gjorde nån utflykt. När vi kom hem gick luften ur mig lite, men imorgon har vi en andra visning på kvällen (dock på bara en halvtimme), så vi kan inte slappna av än. Men sen, kanske... Visningen idag gick bra i alla fall, rapporterade mäklaren: 25 par var här, och några av dem kändes som att de kunde vara riktigt intresserade, men hon kommer inte pusha för att budgivning ska starta innan andra visningen. Så lite till måste vi vänta. Jag längtar tills vi kan leva normalt här hemma igen - under en period i alla fall, tills vi måste börja packa ihop allting på riktigt. Men den dagen, den sorgen.

3 kommentarer:

  1. Vad fin lägenheten ser ut, vi kanske borde låtsas ha en visning så vi också får städat... Och Ulriksdal är en höjdare! Hoppas ni får många bud nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh hu - vad vidrigt jobbigt det har varit att få lägenheten såhär steril! Vi har fyllt ett helt extraförråd med jag vet inte ens vad längre. Men jo, fint är det ju... På gränsen till "här bor en galen seriemördare". ;)
      Och tack!

      Radera
    2. Haha, en ovanligt sympatisk seriemördare i så fall :)

      Radera