måndag 9 februari 2015

Emotionellt utmattad + två bra länkar!

Idag är jag helt emotionellt utmattad. Vi hade andra visningen idag, så lägenheten var tvungen att vara perfekt igen - vilket i och för sig inte var så jobbigt idag eftersom vi knappt dragit fram något sen igår, men spjälsängarna, barnstolarna och lite andra smågrejer vi använder var tvungna att lyftas in till grannen igen. Och Flora har spenderat typ exakt hela dagen med att gallskrika idag, så jag känner mig helt slut. När vi allihop gick in till grannarna för att hämta grejerna ikväll var hon dock hur solig och glad som helst: vi måste uppenbarligen börja umgås mer med folk.
På den positiva sidan är i alla fall att vi redan fått ett första bud på lägenheten, redan före andra visningen! Nu hoppas vi såklart att det blir mer budgivning, men om det inte skulle bli det så är i alla fall det här första budet över vårt acceptpris, så det får vi ju vara mer än nöjda med om det blir så.
Vi tar och avslutar dagen med en bild jag tog i förrgår, då jag låg och funderade lite över att jag typ ständigt har tuttarna ute. Jag har inte haft dem framme såhär mycket sen jag var tonåring och solade topless. Fast det gjorde jag ju inte 15 månader i sträck förstås... Gode tid. Skulle faktiskt vara skönt att sluta amma snart, men det skulle lilla fröken gaphals inte gå med på; det enda som hjälper när hon skriker sådär hysteriskt är att antingen få amma eller få hålla i mitt bröst. Suck.
Eller nej - vi avslutar inte alls med det här! Jag har ju två så bra länkar som jag hittat på sistone! Den ena passar bra i och med att jag ibland känner mig så fruktansvärt less på att Flora skriker så mycket. Det är en pappabloggare som skrivit ett inlägg där han tröstar oss småbarnsföräldrar som inte riktigt följer det där som andra föräldrar med något större barn säger: "Njut! De växer upp så fort!" Ja, de växer upp fort, men det går faktiskt inte att njuta hela tiden, det gör inte det. "You are not a terrible parent if the sound of their voices sometimes makes you want to drink and never stop." Det var väldigt skönt att läsa det där inlägget härom dagen, jag tror jag måste läsa hela igen. Gör det du också!
Och så en annan länk, som en i tvillinggruppen delade i helgen: en undersökning i Utah, USA, visar att tvillingmammor är starkare än andra kvinnor och tenderar att leva längre! Det rör sig om kvinnor som blivit gravida med tvillingar naturligt - de tror inte att det är en slump, utan att det snarare är naturens sätt att föra våra utmärkta gener vidare genom att ge oss mer avkomma samtidigt. :) Tack tack, det kör vi på!

2 kommentarer:

  1. Ja, njuuuut ordentligt! Idag njöt jag så till den milda grad att jag kastade en nappflaska med vatten ut i hallen... I ren frustration pga två galet gnälliga små som skrek sig igenom hela lunchförberedelsen efter att ha gnällt hela förmiddagen. Oh well, bara att inse att man har bra och jättedåliga dagar ;)

    Jag tycker att det absolut svåraste med att vara förälder, i alla fall så här långt, är känslan av otillräcklighet. Och skulden när jag vet att mina små bara behöver närhet, att gnället (ofta) är en reaktion på något - men att jag bara inte ORKAR. Herregud, vad dålig jag känner mig då. Det här året har vi ju haft förskolestart, sjukdom och tandsprickning. Inte konstigt att livet inte är harmoniskt då. Hade dock önskat att min tålamodsbägare hade ökat i takt med vad mina barn behöver, så att säga...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen eller hur! Precis så är det ju: jag vet ju också att gnället beror på något, och att det blir bättre bara hon får komma upp till mig, men jag KAN ju inte kånka runt på henne hela tiden! Jag funderar på att börja ha henne i selen på ryggen hela tiden, men då får hon ju inte vara med och leka med Lilly, och det kan ju inte heller vara så kul. Eller så får hon vara där tills hon vill ner, det kanske kan funka.
      Lite mer tålamod önskar man ju att man kunde beställa på internet. ;)

      Radera